Alfea Hybrid Duo Oil TM Rakennusmaailmassa 20.3.2013

20.3.2013 ilmestyneessä TM Rakennusmaailma 3/2013 -lehdessä julkaistiin artikkeli Atlantic Alféa Hybrid Duo Oil -ilmavesilämpöpumpusta. Lue, mitä mieltä Rakennusmaailma oli uuden ajan hybridi-ilmavesilämpöpumpustamme, jossa on integroituna myös öljypoltin. Tällä tehokkaalla ilmavesilämpöpumpulla voidaan korvata vanha öljylämmitys.

Lehdessä myös ajankohtaista tietoa lämpökertoimen uudesta ilmoitustavasta, SCOP: sta (Seasonal Coefficient of Performance). Jatkossa vanha lämpöpumpun hyötysuhdetta kuvaava COP-merkintä muuttuu niin, että se ilmoitetaan lämpötilavyöhykettäin, joita on kolme. Lämmin vyöhyke vastaa Välimeren ilmastoa, kun taas kylmä vastaa meidän Pohjolan olojamme. Yleisesti voidaan sanoa, että mitä kylmempi ilmasto, sitä huonompi SCOP.

”Altantic Alféan ilmalämpöpumpussa ei ole pakkasrajaa. Se on suunniteltu niin, että se säilyttää täyden tehonsa vielä -15 asteen pakkasessa. Öljypolttimen rooli jää siksi melko pieneksi. Käytännössä öljynkulutus putoaa noin kymmenekseen siitä, mitä se on aikaisemmin ollut.”

-TM Rakennusmaailma

TM Rakennusmaailma hybridilämpöpumppu

 

 

TM Rakennusmaailma nyt lehtipisteissä!

Lisää:

TM Rakennusmaailman uusimmassa numerossa hybridilämpöpumpuista asiaa