Ilmavesilämpöpumppu rivitaloon ja suureen kiinteistöön

Lämpöpumpun teholuokka: 22 – 100 kW

Tarjoamme kilpailukykyisen rahoitusratkaisun taloyhtiöllesi

Ilmavesilämpöpumppu rivitaloon on edullinen lämmitysratkaisu

Atlantic tarjoaa lämpöpumppuratkaisut myös suuriin kohteisiin, sekä taloyhtiöille että yrityksille ja kunnille. Ilmavesilämpöpumppu rivitaloon, pienkerrostaloon sekä liikekiinteistöihin on kaikkein kustannustehokkain tapa alentaa kiinteistön ylläpitokuluja. Tehokkaat Atlantic Excellia ilmavesilämpöjärjestelmät on saatavana aina 100 kW asti eikä teho lopu kovillakaan pakkasilla kuten normaalitekniikan ilmavesilämpöpumpuilla tapahtuu.

Taloyhtiölle tuhansien eurojen säästöt vuodessa

Mikäli esimerkiksi rivitalon nykyinen öljyn kulutus on 10 – 20 000 l/v, saavutetaan näillä tehokkailla ilmavesilämpöpumpuilla huomattavat säästöt vuosittaisiin lämmityskustannuksiin. Investointikustannus on vain kolmannes tai puolet maalämmöstä, joten energiaremontin takaisinmaksuaika on lyhyt.

Mikäli lämpösaneeraukseen valitaan Atlantic-leasingratkaisu, ei rahoitusta tarvitse hankkia kertainvestointiin eikä kuukausittaiset menot taloyhtiössä yleensä muutu, sillä säästöä lämmityskuluissa alkaa syntyä heti.

Ota yhteyttä, niin kerromme minkälaisilla Atlantic Alféa ilmavesilämmitysratkaisuilla asiakkaamme ovat lämmityskuluissaan säästäneet!

  Taloyhtiön lämmitysjärjestelmän uusiminen rahoitusratkaisulla

  Edut

  • Säästö alkaa heti
  • Yhtiölainaa ei tarvita
  • Investoinnilla on lyhyt takaisinmaksuaika
  • Leasing vaihtoehto mahdollinen ilman kertainvestointia
  • Yleensä säästöt maksavat leasing erät, esim 5 vuotta ja laitteet jää omaksi
  • Taloyhtiön ja osakkeen arvo nousee
  • Talouden hallinta helpottuu, kun maksetaan joka kuukausi sama erä, eikä yllättäviä kertakuluja ole
  • Leasing-sopimukseen sisältyy laitevakuutus koko kaudelle
  Rivitalon lämpöremontin hinta

  Paljonko maksaa tyypillisen rivitalon lämpöremontti kun lämmitysjärjestelmä muutetaan lämpöpumpuille?
  Rivitaloyhtiön lämmitysremontin hintaan vaikuttaa ensisijaisesti yhtiön koko, eli paljonko asuntoja talossa tai taloissa on. Eli kuinka suuritehoisesta lämmitysjärjestelmästä on kyse ja paljonko nykyisen lämmitysenergian, esim. öljyn tarve vuosittain on. Tälle ei ole paljoa tehtävissä, koska rakennuksen lämpöhäviö pysyy samantasoisena lämpöremontin jälkeenkin. Toki pieni vaiko suuri vuosikulutus vaikuttaa laitteistovalintaan ja -tekniikkaan.
  Vaikka suuren kulutuksen omaava rivitalo joutuu ostamaan kalliimmat laitteet, voi se lohduttautua sillä, että saatava säästö euroissa on paljon suurempi, säästettävää on enemmän.

  Toinen lämmitysremontin hintaan vaikuttava päätekijä on valittava lämpöpumpun vuotuinen energiapeitto lämmitysenergian kokonaismäärästä. Tätä voi kuvailla näin:

  Valitaan pienempi lämpöpumppu – halvempi hinta – nopeampi takaisinmaksuaika – suuremmat jäljelle jäävät lämmityskustannukset.
  Valitaan suurempi lämpöpumppu – kalliimpi hinta – pidempi takaisinmaksuaika – pienemmät jäljelle jäävät lämmityskustannukset.

  Lopullinen laitteistomitoitus on aina edellisten välinen kompromissi.

  Rivitalon lämpösaneerauksen hintaan saa arvioita alla olevasta taulukosta, jossa on Atlantic laitteistoilla toteutuneita keskiarvoja.

  Asuntoja
  kpl
  Nykyinen
  öljyn kulutus
  litraa
  Entiset lämmitys
  kulut
  Lämpö-remontin hinta €Säästöä
  vuodessa
  Takaisin
  maksu
  aika
  vuosia
  5-68 000  8 000 €19 0004 000 €4,6
  6-710 00010 000 €24 0005 000 €4,8
  1015 00015 000 €33 0007 500 €4,4
  13-1420 00020 000 €41 00010 000 €4,1
  16-1725 00025 000 €52 00012 500 €4,2
  2030 00030 000 €61 00015 000 €4,1
  2640 00040 000 €79 00020 000 €4

  Taulukon arvot ovat keskiarvoja joilla puolitetaan rivitaloyhtiön lämmityskulut sitoumuksetta. Hinnat kattavat kokonaan uuden ilmavesilämpöpumppulaitteiston vanhan öljy- tai maakaasukattilan tilalle. Apulämmönlähteeksi tulee aina kondenssitekniikkaa oleva nykyaikainen öljy- tai maakaasuvarmistus. Takaisinmaksuaika on 4-5 vuotta, jonka ajan saatu säästö kattaa leasingmaksut ja sopimuskauden päätyttyä laitteisto ja kaikki säästö jää taloyhtiölle. Laitteistoon sisältyy vakuutus koko sopimuskauden ajan, joten hankinta on riskitön. Tarjoamme lisäksi huolto- ja etävalvontasopimuksia joilla varmistetaan aina varma ja optimaalinen toiminta.

  Jos investointia kasvatetaan suurenee säästöosuus vastaavasti. Samoin jos investointia pienennetään pienenee säästö.

  Taulukon hinnat sisältävät arvonlisäveron ja perustuvat arvioon öljyn hinta 1,0€/litra ja sähköenergia 0,12€/kWh.

   

  Ilmavesilämpöpumppujen vertailu

  Hankittaessa ilmavesilämpöpumppujärjestelmää, on tärkeää mitoittaa teho siten, että lämpöpumppujen teho riittää kunnon pakkaskeleille, ennen kuin apulämmönlähteeseen turvaudutaan. Atlantic ilmavesilämpöpumppujärjestelmän teho on suuri pakkasellakin. Lämpöpumppujen tehot ilmoitetaan nimellistehoina +7 asteen ulkolämpötilassa. On aivan eri asia, paljonko tehoa saadaan -20 asteen pakkasella. Selvitä siis, paljonko esim. tarjotun 48 kW teho on vaikkapa 15 asteen pakkasella. Tässä vertailussa Atlantic Excellia Cascade on ylivoimainen.

  Kaikki ilmavesilämpöpumput tarvitsevat apulämmönlähteen kaikkein kovimpia pakkasia varten. Suurin säästö saavutetaan vuositasolla silloin, kun tähän varalämmönlähteeseen on turvauduttava mahdollisimman myöhään.

  Cascade eli rinnakkaiskytkentä

  Atlantic ilmavesilämpöpumppujen mahdollisuus kytkeä niitä rinnan, antaa paljon erilaisia mahdollisuuksia saneerata olemassa oleva lämmitysjärjestelmä.

  Tyyppiesimerkki on öljylämmitteinen rivitalo. Vanha kattila poistetaan ja tilalle tulee Excellia 16 kW lämpöpumppu joka käynnistyy ensimmäisenä. Kun ilma kylmenee ja tarvitaan lisää lämmitystä käynnistyy Hybrid Oil 16 kW ilmavesilämpöpumppu kaveriksi. Nyt taloa ja käyttövettä lämmitetään 32 kW lämpöpumpputeholla. Kun ilma edelleen kylmenee tai saunapäivänä tarvitaan runsaasti kuumaa vettä useissa asunnoissa samanaikaisesti, käynnistyy Hybrid Oil ilmavesilämpöpumppuun integroitu 30 kW öljypoltin. Kokonaistehoa on käytettävissä täten 60 kW ja -26 °C pakkasellakin vielä yli 40 kW. Esimerkin energiaremontti maksaa kaikkineen yleensä alle 30 tuhatta euroa. Investointi jää alle puolen maalämmön hinnasta. Tarvittaessa cascadekytkennällä saadaan saneerattua jopa 100 kW tehoinen järjestelmä todella edullisesti. Eikä pakkasellakaan tarvitse palella, edullinen lämpö riittää varmasti.

  Rinnakkaiskytkentäsarja käynnistää valitut lämpöpumput asteittain tarpeesta riipuen, jotta saavutetaan maksimaalinen mukavuus ja samalla pystytään optimoimaan energiankulutus.

  Järjestelmä tasapainottaa jokaisen siihen asennetun lämpöpumpun toiminta-aikaa. Ensimmäiseksi kaskadikytkennässä käynnistyvä lämpöpumppu ei siis automaattisesti ole järjestelmän isäntäpumppu. Riippuen siitä, minkä konfiguraation valitset, pystyy rinnakkiskytkentäsarja myös toimimaan käyttöveden tuottajana, lämmityksen varajärjestelmänä, kahtena lämmityspiirinä sekä lämmittämään vaikkapa uima-altaasi.

  Jokainen järjestelmän ilmavesilämpöpumppu on jo itsenäisesti invertterisäätöinen. Kun kaskadisäätö vielä ohjaa kaikkia yksiköitä järkevästi yhdessä, saavutetaan ainutlaatuinen tehonsäätöalue ja hyötysuhde. Useamman koneikon yhtäaikainen käyttö tuo myös huomattavan käyttövarmuuden, kun kaikki lämmöntuotto ei ole yhden suuren kompressorin perässä. Atlantic Excellia tai Atlantic Hybrid Oil on luotettava ja varmatoiminen, ankaraankin talven soveltuva ilmavesilämpöpumppu rivitaloon ja pienkerrostaloon.

  Aina kun saneerataan ilmavesilämpöpumppu rivitaloon tai kiinteistöön jossa on ollut öljylämmitys, tarvitaan myös varaajia. Atlantic ja itävaltalainen Austria-Email toimittaa lämmitysremontteihin parhaat lämpöpumppuvaraajat.

  Ota yhteyttä, niin kerromme lisää miten taloyhtiösi tai yrityksesi pystyy säästämään lämmityskuluissa!

  Voimme esitellä teidän kohdettanne vastaavia rivitalokohteita toteutuneine säästöineen.