Ilmavesilämpöpumpun valinta

Tärkeintä ilmavesilämpöpumpun valinnassa on valita juuri omaan kohteeseen sopivilla ominaisuuksilla varustettu malli.

 

 

Teholuokka

Valinta lähtee oikeasta mitoituksesta. Lämmityskäyttöön hankittu invertterisäätöinen pumppu toimii parhaiten tietyillä osatehoalueilla. Ei siis pidä valita liian pientä tai liian suurta ilmavesilämpöpumppua. Väärä teholuokka vaikuttaa mm. hyötysuhteeseen (COP), äänitasoon, sulatusten toimintaan ja laitteen kestävyyteen. Ilmavesilämpöpumpun tehon valintaan vaikuttaa moni muukin seikka kuin asunnon neliöt, ja siksi on tärkeää saada ammattilaisen mielipide juuri sinulle sopivasta ilmalämpöpumpusta paikan päällä. Atlanticin kehittämät tarkat lämmityksen mitoitusohjelmat ovat oiva apu ammattilaiselle, ja sen antamien raporttien avulla on jokaisen helppo ymmärtää oman talonsa lämmitystarve.

Hyötysuhde COP

Vielä nykyisin laitteiden COP-arvot esitteissä ilmoitetaan +7ºC ulkolämpötilassa. Täten saatavan säästön arviointi keskimääräisellä lämmityskaudella on lähes mahdotonta. Tärkeämpää on tietää COP-arvot esim. +5ºC ja -15ºC asteen välillä, vieläpä sulatukset huomioiden. Nämäkin asiat riippumaton ammattilainen osaa kertoa, ja siksi olemmekin erityisen ylpeitä kertoessamme, että Alféa -malliston ilmavesilämpöpumppujen COP on jopa 4.

Erityisominaisuudet

Eri malleilla on panostettu lukuisiin ominaisuuksiin, joita kaikkia ei voi saada samassa laitteessa. Yksi puhdistaa huoneilmaa erityisen tehokkaasti, joku on kovin hiljainen, yksi on siro toinen kolho, joku antaa suuren huipputehon, joku pystyy säätämään tehon hyvin pienelle leudolla kelillä tai apulämmönlähteen kaverina jne. Juuri näistä ominaisuuseroista kertominen on ammattilaisen palvelua.

Takuu

Koska nykyaikainen ilmalämpöpumppu on hyvin tekninen laite, kannattaa takuun pituuteen ja sisältöön kiinnittää huomiota. Maahantuojan tulee olla myös tunnettu hyvästä jälkimarkkinoinnista.

Ilmalämpöpumpulla tavoitellaan säästöä lämmityskuluissa, joten ei siis ole mukavaa, jos säästöt valuvat itse maksettaviin huoltoihin. Valitsemalla Alféa ilmavesilämpöpumpun saat toimintavarman ilmavesilämpöpumpun, maahantuojan takuulla.