Kondenssikattila Effinox kondenssikaasukattila

Atlantic kondenssikattilat tarjoavat maakaasulle ja propaanille sopivia kondenssikattiloita kaikkiin käyttöympäristöihin. Kondenssikaasukattilat ovat samaa tuoteperhettä Alfea ilmavesi- ja maalämpöpumppujen kanssa. Niissä on sama Siemens käyttöliittymä ja lukuisat lisävaruste-KITit kuin Atlantic-lämpöpumpuissakin. Atlantic kondenssikattila on helppo yhdistää osaksi hybridilämmitystä, jossa hyödynnetään lämpöpumppuja ja aurinkokeräimiä.

Kondenssikattilat ovat moduloivia 5,5 kW:sta aina 34 kW:iin asti, ja sopivat pienestä omakotitalosta aina rivitaloihin. Kondenssikattila voidaan sijoittaa vanhan kattilan tilalle Kaasukondenssikattila kondenssikaasukattila Effinoxpannuhuoneeseen tai vaikkapa keittiöön tai kodinhoitohuoneeseen. Viileän savukaasun poisto joko entiseen savupiippuun tai yksinkertaisesti seinän läpi ulos muoviputkella.

Pieneen tilaan on valittavissa mallit integroidulla käyttövesivaraajalla. Käyttövesivaraaja voidaan valita kooltaan vapaasti irrallisena ja siihen saadaan myös aurinkokeräinliitäntä valmiina.

Maakaasukondenssikattila Effinox Condens 5000

ATLANTIC EFFINOX CONDENS on maakaasua käyttävä täydellinen lämmitysjärjestelmä joka on suunniteltu muuttamaan maakaasun energiasisältö talosi mukavaksi lämmöksi sekä lämmitämään aina riittävästi tarpeeksi kuumaa käyttövettä kaikkein energiataloudellisimmalla tavalla.

Kondenssikattila mahdollistaa suuren säästön tavalliseen verraten

Kondenssikattila on paras vaihtoehto maakaasulämmitykseen tällä hetkellä. Tekniikka säätää tarkasti kaasun käyttöä vain tarpeen mukaan ja ottaa palamisessa syntyvän savukaasun ”hukkalämmön” talteen eikä kuumia savukaasuja puhalleta ulos. Effinox Condens kerää myös savukaasun vesihöyryyn sitoutuneen energian talteen.

Effinox Condens maakaasukondenssikattila
Atlantic Effinox Condens 5000 maakaasukondenssikattila

Effinox Condens mallit vain lämmitykseen. Voit yhdistää niihin myös suurenkin varaajan ja hyödyntää aurinkokeräimiä.

Effinox Condens Duo mallit integroidulla käyttövesivaraajalla.

Kondenssitekniikka yksin ei auta, tarvitaan myös hyvä säätö
1. Ulkolämpötilasta riippuen kattilan Siemens-säädin säätää pattereille tai lattialämmitykseen menevää lämpötilaa mahdollisimman alhaiseksi.
Näin minimoidaan myös paluuveden lämpötila jolloin kondensoituminen tapahtuu tehokkaimmin. (T° paluu < 55°C).

2. Moduloivan (itsestään säätyvän) polttimen ansiosta lämmityskattila pystyy mukautumaan suoraan todelliseen lämmitystarpeeseen! Näin ollen se ei tuhlaa energiaa tarpeettomasti, vaan takaa parhaan energiatalouden läpi koko lämmityskauden ulkolämpötilasta riippumatta.

Effinox Condens Esite FIN 6-s PDF

Maakaasukattilan vaihto kondenssikattilaan on edullista

Maakaasulle muutettu vanha öljykattila on erittäin järkevää korvata kondenssikattilalla. Usein vanhaan öljy- tai kaksoiskattilaan on vaihdettu maakaasupoltin öljypolttimen tilalle silloin, kun maakaasuverkosto on tullut kadulle, tai öljysäiliö on ollut uusimistarpeessa.

Kondenssikattilan vaihto on nopea ja helppo toimenpide, koska Atlantic Effinox kaasukattila on täysin valmiiksi koottu jo tehtaalla. Vanha kattila pihalle ja uusi tilalle onnistuu monasti yhdessä päivässä. Pannuhuone siistiytyy samalla, kun kattilan ulkopuolella ei tarvita erillisiä laitteita tai varusteita.

Atlantic kondenssikattila voidaan sijoittaa myös kattilahuoneen ulkopuolelle, vaikkapa kodinhoitotilaan. Näin saadaan lisää tilaa hyötykäyttöön. Usein voidaan samalla purkaa vanhaa putkistoa ja varaaja, jolloin tilaa vapautuu perheen arkiaskareisiin. Paloeristettyä kattilahuonetta ei siis enää välttämättä tarvita ollenkaan.

Kattilaremontin hinta on hämmästyttävän edullinen, ja säästöäkin alkaa tulla heti yleensä 20% lämmityskuluihin. Tämä siis pelkällä kattilan vaihdolla.

Kondenssikattilan etäohjaus älykkäästi

Atlantic Effinox kaasukondenssikattila on yhteensopiva NETATMO by Atlantic-älytermostaatin kanssa. Älykäs termostaatti säästää lämmityslaskuasi entisestään ja voit tarkkailla ja säätää lämmitystasi vaikka ulkomailta ilmaisella sovelluksella.

Netatmo by Atlantic älytermostaatti säästää lämmityskulujasi
Katso tästä millaista on nykyaikainen tapa tarkkailla ja säätää lämmitystäsi etänä

Tutustu myös Effinoxin sisarmalliin Perfisol Hybrid Duo jossa aurinkokeräinlaitteet valmiina integroituna.

Kondenssikattila kaasulle aurinkokeräimillä
Atlantic kaasukondenssikattila jossa integroitu käyttövesivaraaja sekä aurinkokeräinjärjestelmä