Kondenssikaasukattilat

Atlantic tarjoaa maakaasulle ja propaanille sopivia kondenssikattiloita kaikkiin käyttöympäristöihin ja teholuokkiin. Kondenssikaasukattilat ovat samaa tuoteperhettä Alfea ilmavesi- ja maalämpöpumppujen kanssa. Niissä on sama Siemens-ohjausjärjestelmä ja lukuisat lisävarusteKITit kuin Atlantic lämpöpumpuissakin.

Kondenssikattilat ovat omakotikokoluokassa moduloivia 5,5 kW:sta aina 34 kW:iin asti, ja sopivat pienestä omakotitalosta aina rivitaloihin. Suurimmat kondenssikaasukattilat ovat teholtaan Megawattiluokkaa, joten Atlantic kaasukondenssitekniikka sopii hyvin myös teollisuuteen ja suuriin kiinteistöihin. Kondenssikattila voidaan sijoittaa vanhan kattilan tilalle pannuhuoneeseen tai vaikkapa keittiöön tai kodinhoitohuoneeseen. Viileän savukaasun poisto joko entiseen savupiippuun tai yksinkertaisesti seinän läpi ulos muoviputkella.

Pieneen tilaan on valittavissa mallit integroidulla käyttövesivaraajalla. Käyttövesivaraaja voidaan valita kooltaan vapaasti irrallisena ja siihen saadaan myös aurinkokeräinliitäntä valmiina.

Maakaasukondenssikattila Effinox Condens 5000 on maakaasua käyttävä täydellinen lämmitysjärjestelmä joka on suunniteltu muuttamaan maakaasun energiasisältö talosi mukavaksi lämmöksi sekä lämmitämään aina riittävästi tarpeeksi kuumaa käyttövettä kaikkein energiataloudellisimmalla tavalla.

Perfisol Hybrid Duo hyödyntää aurinkokeräimestä saatavan lämmön automaattisesti aina kun sitä on saatavana. Kaikki tekniikka on valmiiksi rakennettu yksiin kuoriin. Asennus on siten erittäin helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain liittää keräimelle menevät putket. Kaikki tarvittavat säätimet ja pumput automatiikkoineen on tehtaalla asennettu paikoilleen laitteen sisälle.

Miksi valita kondenssikaasukattila?

Sinun täytyy uusia vanha kattila? Etkä tiedä mitä valitset? Tässä on 10 hyvää syytä valita kondenssikaasukattila:

Syy no. 1: Paranna suorituskykyä ja lämmitä kotiasi tehokkaammin ja varmista edullinen ja riittävä käyttöveden tuotto.

Kondenssikaasukattilat toimivat taloudellisemmin kuin tavanomaiset kaasukattilat. Erona on savukaasuhöyryissä piilevän lämmön talteenotto. Tulokset: kun matalalämpöinenkin kaasukattila pystyy parhaimmillaankin yleensä noin 91%: n hyötysuhteeseen, kondenssikaasukattila pääsee yli 100% hyötysuhteeseen. Kondenssitekniikka parantaa tuloksia perinteiseen kattilaan verraten 15-20%.

Muita kondenssitekniikan etuja: Parempi lämmönsäätö. Sinulla ei ole vain parempaa suorituskykyä kuin ennen, mutta kattilasi voi myös mukautua todellisiin lämmöntarpeisiisi elämänrytmisi mukaan. Sinulla on parempi mukavuus ja varmuus sekä lämmityksen että kuuman veden tuotannossa. Atlantic kondenssikaasukattilan saat myös käyttövesivaraajalla integroituna.

Syy no. 2: Säästä rahaa

Kaasukondenssikattilalla voit saavuttaa jopa 30% säästöt energiankulutuksessa verrattuna standardi kattilaan. Säästöt mahdollistuvat tekniikan ja sen säädön ansiosta. Ulkolämpötilaa mittaava anturi ohjaa perussäätöä ollen kuitenkin nopeampi, kuin perinteisessä kattilassa. Juuri nopean ja tarkan lämmönsäädön mahdollistava kondenssitekniikka tukee älykkäitä huonelämpötilatermostaatteja, kuten Netatmo. Kondenssikattila mukauttaa lämpötilan näihin kahteen tietoon. Tulos: Oikea lämpö oikeaan aikaan – ei liikaa eikä liian vähän – vuodenajasta riippumatta. Näin säästät rahaa, samalla kun lämpöviihtyvyys on kodissasi optimaalinen.

Syy no. 3: Tilan säästö

Kaasukondenssikattiloita on sekä seinäasenteisia, että lattiamalleja. Käyttövettä varten on erillinen käyttövesivaraaja, joka on joko täysin erillään kattilasta, tai samoihin kuoriin integroituna. Tarvittaessa kaasukondenssikattilan voi sijoittaa jopa keittiökaapistoon. Atlantic kaasukondenssikattila ei ole riippuvainen talon savuhormin paikasta, eikä välttämättä tarvitse edes omaa osastoitua tilaa.

Syy no. 4: Kaasukondenssikattila on helppo asentaa vanhan kattilan tilalle

Kattilan vaihto on helppo ja nopea suorittaa vaikka keskellä talvea. Vaihto onnistuu päivässä, vanhan purkutyöstä riippuen. Lisäksi kondenssikattilat voidaan liittää kaikentyyppisiin lämpöpattereihin, sekä matala-, keski- että korkealämpöisiin. Lattialämmityskin sopii mainiosti kaasukondenssikattilalle.

Syy no. 5: Kaasukondenssikattila on helppokäyttöinen

Atlantic kaasukondenssikattiloiden etupaneelissa on suomenkielinen ohjainpaneeli, jolla voit helposti säätää asetettua lämpötilaa lämmityskauden ja mahdollisesti muuttuvien tarpeiden mukaan. Ergonomisella ja käyttäjäystävällisellä ohjaimella voit mukauttaa lämmitystä tarkasti. Tulos: säästöt lämmityslaskussa ja henkilökohtainen helppo lämmönsäätö.

Syy no. 6: Kaasukondenssikattila säästää ympäristöä vanhaan tekniikkaan verraten

Savukaasujen lämmön talteenoton ansiosta kondenssikaasukattila säästää mahdollisimman paljon energiaa. Se myös tuottaa vähemmän hiukkasia ilmakehään.

Vinkki: Jos haluat yhdistää ekologiaa ja taloudellisuutta mahdollisimman tehokkaasti, huomioi, että kondensointiin perustuvat kaasukattilat voidaan helposti yhdistää uusiutuviin energiamuotoihin. Atlantic-mallit Perfisol Hybrid Duo (integroidulla aurinkokeräimellä käyttövettä varten) ja Alféa Hybrid Duo Gas (kondenssikaasukattila integroituna lämpöpumppuun), sekä Hysaé Hybrid (kondenssikaasukattila ja lämpöpumppu yhdessä).

Syy no.7: Kaasukondenssitekniikka on erittäin luotettavaa

Kondenssitekniikka ei ole uusi keksintö, ainoastaan sen aiemmin kallis hankintahinta ja Suomen entiset väljät ympäristövaatimukset ovat rajoittaneet kondenssitekniikan yleistymistä meillä. Lämmitystekniikan kärkimaissa kondenssikaasukattilat ovat olleet arkipäivää jo vuosikymmenet. Kondenssikattilatekniikka on erityisen luotettava ja tehokas.  Atlanticin uudemmissa malleissa hyötysuhde on jopa 108%.

Syy no.8: Sijoitukselle hyvä tuotto

Atlantic kaasukondenssikattila vanhan tilalle vaihdettuna maksaa ainoastaan saman, kuin vanhanaikainen perinteinen kattila. Vaikka vanhan tekniikan kattila ei vielä olisikaan aivan lopussa, on silti kannattavaa vaihtaa tilalle kaasukondenssikattila jo n. 30% kaasusäästön vuoksi. Toimintavarmuudesta ja ekologisuudesta puhumattakaan.

Syy no.9: Mahdollistaa tarkat älytermostaatit ja säädön sekä valvonnan etänä ilmaisilla sovelluksilla mistä tahansa

Atlantic kaasukondenssikattiloihin saa uusimmat älyhuonetermostaatit, kuten esim. Netatmo for Atlantic. Näin voit hallita kotisi lämpötiloja internetin avulla mistä päin maailmaa tahansa. Oppivat ja ennakoivat älytermostaatit tuovat vielä entistäkin enemmän säästöä lämmityslaskuusi. Lisäksi saat Netatmolta sähköpostiisi ilmaiseksi raportit kotisi toteutuneista todellisista lämpötiloista sekä parannusehdotuksia lisäsäästöihin.

 

Maakaasukondenssikattilat Atlantic Effinox Condens ja Perfisol Hybrid Duo 5000
Maakaasukondenssikattilat Atlantic Effinox Condens ja Perfisol Hybrid Duo 5000

 


Täydellinen mallisto kiinteistöihin
35 kW – 900 kW
Kaasukondenssikattilat

Huippunykyaikainen teknologia
Ruostumattomat materiaalit
NOx luokka (EN 15502-1) : 6

Lataa tästä esite


SEINÄMALLIT

Varfree
• Tehomodulaatio : 20 – 100 %
• Mallisto 35 – 150 kW

 

 

 

 

Varfree Cascade 2-4 kpl 
• Teholuokat 69 – 540 kW

 

 

 


LATTIAMALLIT

Condensinox

• Tehomodulaatio 20 – 100 %
• Mallisto 40 – 100 kW

 

 

Condensinox Cascade

• Mallisto 80 – 400 kW

 

 

Varblok

• Tehomodulaatio 7 – 100 %
• Mallisto 100 – 750 kW

 

Varmax

• Tehomodulaatio 20 – 100 %
• Mallisto 120 – 450 kW

 

 

Varmax Twin

• Tehomodulaatio 10 – 100 %
• Mallisto 550 – 900 kW

 

Pack hydrauliques Varmax

• Mallisto 120 – 1 800 kW

 

 

Varino

• Tehomodulaatio 10 – 100 %
• Mallisto 65 – 300 kW

 

 

Varino Grande

• Tehomodulaatio 8 – 100 %
• Mallisto 350 – 600 kW

 


Mukautuva säädin tarjoaa:

  • Vaaditun tehontarpeen optimointi
  • Käyttöympäristön täydellinen hallinta
  • Helppokäyttöisyys
  • Turvallisen toiminnan varmistus
  • Liityntä taloautomaatioihin

SIEMENS SÄÄDIN 

Navistem B3000


• Integroitu Siemens säädin malleissa: Varfree, Condensinox, Varmax ja Varblok

Navistem B2100


• Siemens säätöyksiköt malleissa Varino ja Varino Grande