Öljykondenssikattila Atlantic Kimeo NOx

Öljykondenssikattila on hyvä lämmitysvaihtoehto vanhan öljykattilan tilalle sekä lämpöpumppujen varalämmöksi. Öljykondenssikattilan öljynkulutus on vuositasolla paljon pienempi kuin perinteisen öljykattilan. Öljyn säästö on jopa 30%.  Jos lämmitysverkosto on rakennettu matalalämpöpatterein tai lattialämmityksellä, saadaan öljykondenssikattilasta paras mahdollinen hyöty irti. Öljykondenssikattila sopii myös kaikkiin vanhoihin patteriverkostoihinkin suoraan, eikä lämmönjakoon tarvitse tehdä mitään muutoksia.

Öljykondenssikattila ja aurinkokeräimet

Liittämällä kondenssikattilaan  uusiutuvaa energiaa hyödyntävä lämpöpumppu tai aurinkokeräimet, saadaan todella energiatehokas ja kustannuksia säästävä lämmitysjärjestelmä. Normaali omakotitalo voi säästää 50% öljyä vaihtamalla vanhan öljykattilan öljykondenssikattilaan jolla käyttövesi tehdään aurinkokeräinvaraajaan.

Öljykattilan vaihto vaiko toiseen lämmitysmuotoon siirtyminen?

Öljykattilan tullessa tiensä päähän, kannattaa nyt olla tarkkana ja harkita öljylämmitysvaihtoehdon säilyttämistä. Sähköyhtiöt ovat jo aloittaneet siirtymisen tehomaksujen käyttöön ottoon. Huipputehoon perustuvalla sähkön siirtomaksulla verkkoyhtiöt pyrkivät siirtymään huipputehoon perustuvaan sähkön siirtohinnoitteluun. Tehomaksu määräytyisi kuluttajan käyttämän huipputehon eli kulutuspiikin perusteella.

Vaikka siirryttäisiinkin lämpöpumpun käyttöön, on öljykondenssikattila nykyaikainen ja energiataloudellinen vaihtoehto lämpöpumppujen tukena kaiken kokoisissa rakennuksissa. Vanha perinteinen öljykattila puhaltaa piipusta taivaalle todella kuumaa ilmaa ja öljyn palamisessa syntynyttä vesihöyryä. Atlantic Kimeo NOx öljykondenssikattila ottaa tämän lämpöenergian talteen, joten sen savukaasut ovat lähes kädenlämpöisiä. Atlantic kondenssikattilan “savupiippu” voikin olla muovia, ja sen voi viedä vaikkapa suoraan seinän läpi ulos. Perinteistä savuhormia ei tarvita. Kondenssikattilan hormiratkaisu on siten erittäin edullinen. 

Öljykondenssikattilan hinta – Atlantic KIMEO NOx on edullinen

Kattilaremontin hinta on samaa tasoa, kuin perinteiselläkin kattilalla, kiitos Atlantic Kimeon nerokkaan rakenteen. Kun vanha öljylämmityskattila tulee tiensä päähän, eikä haluta investoida lämpöpumpputekniikkaan, saadaan Atlantic Kimeo öljykondenssikattilalla lähes samat säästöt lammityskuluihin, kuin lisäämällä tavallinen ilmavesilämpöpumppu vanhan kattilan avuksi.
Aurinkokeräin tai ilmavesilämpöpumppu on toisaalta helposti yhdistettävissä Kimeo-öljykondenssikattilaan. Öljylämmityksen saneeraus näinkään ei tule kovinkaan kalliiksi ja tuloksena saadaan erittäin ekologinen lämmitysmuoto ja suuret säästöt vuotuisiin lämmityskustannuksiin. Atlantic Kimeo vie kondenssitekniikan uuteen hintaluokkaan, jokaisen öljylämmittäjän ulottuville. Euroopan suurimpina valmistajina Atlantic pystyy yhdistelemään Suomen laajimman valikoiman eri lämmitystekniikoita. Kaikki samalta suurelta valmistajalta Euroopasta ja samalla Siemens-ohjainautomatiikalla. Optimaalinen eri lämmitysmuotojen yhteispeli sujuu varmasti parhaalla tavalla.

Öljykondenssikattila on kaikki uudet energiatehokkuusvaatimukset täyttävä lämmityskattila

 • Kestävä palotilan ja lämmönvaihtimen rakenne ruostumattomasta teräksestä
 • Kondenssitekniikan huippuhyvä hyötysuhde nyt kaikkien ulottuvilla
 • Monipuolinen kattila, joka soveltuu kaikkiin käyttötarpeisiin

ÖLJYKONDENSSIKATTILAN TEKNIIKKA

Kimeon öljypoltin käyttää kaiken öljystä saatavan lämmön tehokkaasti hyväkseen. Kimeo öljykondenssikattilan lämmöntalteenottotekniikka hyödyntää ensimmäisessä vaiheessa ns. lähilämmön, joka syntyy polttoaineen palamisessa ja toisessa jälkilämmön, joka normaalisti jää hyödyntämättä, kun se karkaa savukaasujen mukana. Savukaasulämmön talteenotto kattilaveteen nostaa Kimeon hyötysuhteen jopa 98%:in.

Kaikki kattilahuoneen tekniikka voidaan integroida yhteen pakettiin. Poltin on valmiina esisäädettynä paikoillaan, ja haluttaessa Siemens automatiikka shunttiventtiileineen on helppo liittää omalle paikalleen.

Asennus on helppo, liitetään vain lämminvesilinjat kiinni. Öljykattilaan saa paisuntasäiliötä myöten kaiken tarvittavan kiinnitettyä valmiina lisäkomponentteina. Savukaasut voidaan usein johtaa ulos seinän läpi muoviputkella. Sama kaksoissavupiippu tuo myös palamisilman polttimelle. Suljettu järjestelmä voidaan sijoittaa rakennukseen vapaammin kuin perinteinen öljykattila. Toki vanha horminkin voidaan putkittaa vain palokaasulle ja palamisilma otetaan kattilahuoneeseen tuloventtiilistä kuten ennenkin.

 • SÄÄSTÖJÄ
 • Uusimpien ErP-direktiivien mukainen energiatehokas ratkaisu huippuedullisesti
  • Kondenssitekniikka energiatehokkuuden maksimointiin. Hyötysuhde jopa 98%.
  • Öljyn kulutus laskee n. 30% perinteiseen öljykattilaan verrattuna.
  • Käyttöveden lämmitykseen riittää pienikin varaaja jonka veden Kimeo tehokkaasti lämmittää. Aurinkokeräimien käytöllä öljyn kulutus jopa puolittuu vuositasolla.
  • Todellinen vaihtoehto puolittaa lämmityskustannukset ilman lämpöpumppuja. Ehdoton vaihtoehto kun vanha öljykattila on uusittava, eikä lämpöpumppuja haluta tai voida hankkia. Öljylämmityksen varmuus ja teho säilyy.
 • KÄYTTÄJÄYSTÄVÄLLISYYTTÄ
  • Laite sopeutuu käyttöympäristöönsä. Helppo liittää kaksipiirijärjestelmänä.
  • Voidaan käyttää olemassa olevaa automatiikkaa ja sekoitusventtiiliä tai valita Siemens Navistem 200S lämmönsäädin kattilan etupaneeliin.
  • Etäohjausmahdollisuus «NETATMO FOR ATLANTIC » älytermostaatilla. Ilmainen sovellus ladattavissa sovelluskaupoista. Huonelämpötilan automaattinen hallinta älykkäästi pikkurahalla.
 • MUKAVUUTTA JA MIELENRAUHAA
  • Kestävä lämmönvaihdinelementti ruostumattomasta teräksestä
  • Ylilämpösuojaus estää laitteiston ja veden ylikuumenemisen
  • Erinomainen käyttömukavuus. Kattilaan liitetyn varaajan käyttövedentuotto 22l/min.
  • Ei tarvitse välttämättä erillistä kattilahuonetta
  • Savukaasut ulos ja palamisilma sisään mahdollista suljetulla kaksoismuoviputkella, kylmää pakkasilmaa ei tarvitse käyttää ensin sisätiloissa – energiaa säästyy
 • IHANTEELLINEN ENERGIAREMONTTEIHIN
  • Hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen ratkaisu vanhan kattilan tilalle
  • Täysin modulaarinen ja nykymääräysten mukainen tuote
  • Kimeo on myös helposti liitettävissä aurinkovaraajiin ja vanhaankin lämmitysjärjestelmään. Näin voidaan hyödyntää sekä kondenssitekniikkaa ja uusiutuvaa energiaa!

Netatmo älytermostaatti etäohjaus Atlantic öljykondenssikattila

 

 

KIMEO öljykondenssikattila on yhteensopiva NETATMO by Atlantic älytermostaatin kanssa. Netatmo termostaatti oppii perheesi tavoille, ja luvallasi osallistuu lämmönsäätöön, säästäen sinulle huomattavasti lämpölaskustasi.

 

Tästä esimerkistä näet käytännössä, mihin Atlantic kondenssiöljykattilan säästöt perustuvat.
Harakoille ei anneta mitään – miten se on mahdollista?

 

Kondenssiöljykattilan mallit

Kimeo malleja on kaksi, tehot 25 kW ja 30 kW.

Öljykondenssikattila integroidulla varaajalla tai ilman

Kimeo öljykondenssikattila on saatavana myös vapaavalintaisella käyttövesivaraajalla.

Kondenssikattila ilman varaajaa on matala ja helppo kuljettaa paikoilleen. Käyttövesivaraaja voidaan valita vapaasti.

Kondenssikattila ja öljy on hyvä vaihtoehto myös aurinkokeräimen kanssa. Aurinkovaraajan koko 300 – 900 litraa. Katso lisää tästä

Kondenssikattila sopii hyvin myös lämpöpumppujen vara- ja apulämmönlähteeksi, koska sen vesitilavuus on pieni. Näin se alkaa antamaan heti lisälämpöä kun lämpöpumpun teho ei riitä. Tavallinen öljykattila joutuu lämmittämään ensi oman suuren vesi- ja rautamassansa. Tähän kuluu turhaa energiaa ja aikaa.

Öljykondenssikattila sopii siten vaikkapa rivitalon varalämmönlähteeksi maalämmön tai ilmavesilämpöpumpun rinnalle.

Kiinteistökohteet on helppo hoitaa kaskadikytkennällä aina 120 kW asti.

Atlantic Kimeo PDF-esittely 38 sivua LATAA TÄSTÄ

KATSO ESITE TÄSTÄ 

Öljykondenssikattilan rakenne ja lisävarusteet Power Point

Energiatehokkuusmerkinnät:
kimeo-30-atlantic
kimeo-duo-30-atlantic

Mikäli haluat säilyttää öljylämmityksen ainoastaan varalla ja lämmittää pääasiassa lämpöpumpulla, on Atlanticilla siihenkin ratkaisuja eniten markkinoilla. Esimerkiksi Atlantic Alfea Hybrid Duo Oil, jossa tehokas ilmavesilämpöpumppu on yhdysrakenteinen öljykattilan kanssa.