Ilmavesilämpöpumppu rivitaloon – Hybridilämmitys

Ilmavesilämpöpumppu rivitaloon ja suureen kiinteistöön

Lämpöpumpun teholuokka: 22 – 100 kW

Rivitaloon, pienkerrostaloon sekä toimitilojen lämmitykseen

Tarjoamme kilpailukykyisen ja rahoitusratkaisun taloyhtiöllesi

Ilmavesilämpöpumppu rivitaloon on edullinen lämmitysratkaisu 

Atlantic tarjoaa lämpöpumppuratkaisut myös suuriin kohteisiin, sekä taloyhtiöille että yrityksille ja kunnille. Ilmavesilämpöpumppu rivitaloon, pienkerrostaloon sekä liikekiinteistöihin on kaikkein kustannustehokkain tapa alentaa kiinteistön ylläpitokuluja. Tehokkaat Atlantic Excellia ilmavesilämpöjärjestelmät on saatavana aina 100 kW asti eikä teho lopu kovillakaan pakkasilla kuten normaalitekniikan ilmavesilämpöpumpuilla tapahtuu.

Taloyhtiölle tuhansien eurojen säästöt vuodessa

Mikäli esimerkiksi rivitalon nykyinen öljyn kulutus on 10 – 20 000 l/v, saavutetaan näillä tehokkailla ilmavesilämpöpumpuilla huomattavat säästöt vuosittaisiin lämmityskustannuksiin. Investointikustannus on vain kolmannes tai puolet maalämmöstä, joten energiaremontin takaisinmaksuaika on lyhyt.

Mikäli lämpösaneeraukseen yhdistetään rahoitusratkaisu, eivät kuukausittaiset kustannukset taloyhtiössä yleensä muutu, sillä säästöä lämmityskuluissa syntyy huimasti.

Ota yhteyttä, niin kerromme minkälaisilla Atlantic Alféa ilmavesilämmitysratkaisuilla asiakkaamme ovat lämmityskuluissaan säästäneet!

Taloyhtiön lämmitysjärjestelmän uusiminen rahoitusratkaisulla

Edut
  • Säästö alkaa heti
  • Investoinnilla on lyhyt takaisinmaksuaika
  • Leasing vaihtoehto mahdollinen ilman kertainvestointia
  • Yleensä säästöt maksavat leasing erät, esim 5 vuotta ja laitteet jää omaksi
  • Taloyhtiön ja osakkeen arvo nousee
  • Talouden hallinta helpottuu, kun maksetaan joka kuukausi sama erä, eikä yllättäviä kertakuluja ole

Ilmavesilämpöpumppu vertailu

Ilmavesilämpöpumppu rivitaloon on helppo energiaratkaisu

Hankittaessa ilmavesilämpöpumppujärjestelmää, on tärkeää mitoittaa teho siten, että lämpöpumppujen teho riittää kunnon pakkaskeleille, ennen kuin apulämmönlähteeseen turvaudutaan. Atlantic ilmavesilämpöpumppujärjestelmän teho on suuri pakkasellakin. Lämpöpumppujen tehot ilmoitetaan nimellistehoina +7 asteen ulkolämpötilassa. On aivan eri asia, paljonko tehoa saadaan -20 asteen pakkasella. Selvitä siis, paljonko esim. tarjotun 48 kW teho on vaikkapa 15 asteen pakkasella. Tässä vertailussa Atlantic Excellia Cascade on ylivoimainen.

Kaikki ilmavesilämpöpumput tarvitsevat apulämmönlähteen kaikkein kovimpia pakkasia varten. Suurin säästö saavutetaan vuositasolla silloin, kun tähän varalämmönlähteeseen on turvauduttava mahdollisimman myöhään.

 

Cascade eli rinnakkaiskytkentä

Atlantic ilmavesilämpöpumppujen mahdollisuus kytkeä niitä rinnan, antaa paljon erilaisia mahdollisuuksia saneerata olemassa oleva lämmitysjärjestelmä.

Tyyppiesimerkki on öljylämmitteinen rivitalo. Vanha kattila poistetaan ja tilalle tulee Excellia 16 kW lämpöpumppu joka käynnistyy ensimmäisenä. Kun ilma kylmenee ja tarvitaan lisää lämmitystä käynnistyy Hybrid Oil 16 kW ilmavesilämpöpumppu kaveriksi. Nyt taloa ja käyttövettä lämmitetään 32 kW lämpöpumpputeholla. Kun ilma edelleen kylmenee tai saunapäivänä tarvitaan runsaasti kuumaa vettä useissa asunnoissa samanaikaisesti, käynnistyy Hybrid Oil ilmavesilämpöpumppuun integroitu 28 kW öljypoltin. Kokonaistehoa on käytettävissä täten 60 kW ja -26 °C pakkasellakin vielä yli 40 kW. Esimerkin energiaremontti maksaa kaikkineen yleensä alle 30 tuhatta euroa. Investointi jää alle puolen maalämmön hinnasta. Tarvittaessa cascadekytkennällä saadaan saneerattua jopa 100 kW tehoinen järjestelmä todella edullisesti. Eikä pakkasellakaan tarvitse palella, edullinen lämpö riittää varmasti.

Rinnakkaiskytkentäsarja käynnistää valitut lämpöpumput asteittain tarpeesta riipuen, jotta saavutetaan maksimaalinen mukavuus ja samalla pystytään optimoimaan energiankulutus.

Järjestelmä tasapainottaa jokaisen siihen asennetun lämpöpumpun toiminta-aikaa. Ensimmäiseksi kaskadikytkennässä käynnistyvä lämpöpumppu ei siis automaattisesti ole järjestelmän isäntäpumppu. Riippuen siitä, minkä konfiguraation valitset, pystyy rinnakkiskytkentäsarja myös toimimaan käyttöveden tuottajana, lämmityksen varajärjestelmänä, kahtena lämmityspiirinä sekä lämmittämään vaikkapa uima-altaasi.

Jokainen järjestelmän ilmavesilämpöpumppu on jo itsenäisesti invertterisäätöinen. Kun kaskadisäätö vielä ohjaa kaikkia yksiköitä järkevästi yhdessä, saavutetaan ainutlaatuinen tehonsäätöalue ja hyötysuhde. Useamman koneikon yhtäaikainen käyttö tuo myös huomattavan käyttövarmuuden, kun kaikki lämmöntuotto ei ole yhden suuren kompressorin perässä. Atlantic Excellia tai Atlantic Hybrid Oil on luotettava ja varmatoiminen, ankaraankin talven soveltuva ilmavesilämpöpumppu rivitaloon ja pienkerrostaloon.

Aina kun saneerataan ilmavesilämpöpumppu rivitaloon tai kiinteistöön jossa on ollut öljylämmitys, tarvitaan myös varaajia. Atlantic ja itävaltalainen Austria-Email toimittaa lämmitysremontteihin parhaat lämpöpumppuvaraajat.

Rivitalon öljylämmitys edullisesti öljykondenssitekniikalla

Katso tästä tyypillinen rivitalon lämpöpumppusaneeraus

 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää miten taloyhtiösi tai yrityksesi pystyy säästämään lämmityskuluissa!

Voimme esitellä teidän kohdettanna vastaavia rivitalokohteita toteutuneine säästöineen.