Ilmavesilämpöpumppu Atlantic Alféa Excellia Duo

Ilmavesilämpöpumppu

Huoleton ja tehokas Excellia Duo ilmavesilämpöpumppu lämmittää talon ja käyttöveden talvellakin edullisesti.

Integroitu käyttövesivaraaja 190 l ja hyvä tehokerroin.

Tehokas ja kompakti ilmavesilämpöpumppu integroidulla käyttövesivaraajalla. Kaunis design ja ensiluokkaiset komponentit tekevät Excellia Duo:sta joka kodin unelman!

Excellia Duo on helppo käyttää

Atlantic ilmavesilämpöpumppua ohjaa monipuolinen, suomenkielinen Siemens-ohjaussäädin, josta on helppo tehdä halutut lämpötilasäädöt ja muut asetukset toiminnalle. Excellia Duo on muiden Atlantic-ilmavesilämpöpumppujen tavoin “asenna ja unohda” -tyyppinen talon päälämmityslaite. Excellia Duo ilmavesilämpöpumppu ei tarvitse erityistä valvontaa tai huolenpitoa. Riittää kun syksyisin puhdistaa mahdolliset puiden lehdet ja neulaset ulkoyksikön pinnalta.

Ilmavesilämpöpumpun sisäyksikkö

Excellia Duo sisäyksikkö voidaan sijoittaa vaikka kodinhoitohuoneeseen eikä se tarvitse erillistä teknistä tilaa. Saneerauskohteessa sijoituspaikka on yleensä kattilahuoneessa öljykattilan paikalla. Ilmavesilämpöpumpun sisäyksikkö vastaa mitoiltaan jääpakastinkaappia, joten se sopii pieneenkin kattilahuoneeseen. Sisäyksikkössä on valmiiksi asennettuna kaikki kytkennät ja tekniikka. Tarvitaan vain liitäntä lämmitysverkostoon ja käyttöveteen sekä kylmäaineputket ulkoyksikölle.

Laite ohjaa vakiona kahta lämpötilaa, esim. patteri- ja lattialämmitystä samanaikaisesti. Tarvitaan vain 2-piiri lisävarustesarja, jolle on paikka valmiina laitteen sisällä.
Vesi ei kierrä ulkona. Sisäyksikön mitat: K 1840, L 648, S 698 mm.

Sisäyksikössä on A-luokan kiertopumppu sekä patentoitu koaksaalilämmönvaihdin. Innovatiivisen ratkaisun myötä lämmönvaihtimessa on erittäin vähäiset lämpöhäviöt. Alféa Excellia Duo -ilmavesilämpöpumput ovat ainutlaatuisia, sillä niissä ei ole jäätymisvaaraa, tukkeutumisongelmia eivätkä ne ole herkkiä veden laadulle.

Ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikkö

Ulkoyksikkö sijoitetaan talon seinustalle maa- tai seinätelineelle. Kylmäaineputkisto voi olla pisimmillään 20 m sisä- ja ulkoyksikön välillä, joten suojaisa paikka ulkoyksikölle varmasti löytyy.

Sähkön syöttö riittää, jos talossa on vain normaali 3 x 25 A liittymä. Ulkoyksikölle ja sisäyksikölle tarvitaan 3 x 16 A sulakkeet. Excellia Duo on kolmivaiheinen 400V.

Ainutlaatuinen lämmitysteho talvella

Atlantic Alféa Excellia Duo ilmavesilämpöpumput tuottavat vielä -20°C pakkasessa +60°C asteista vettä. Excellia Duo antaa yli 90% nimellistehostaan lattialämmitystalossa (35°C) ja 75% nimellistehostaan patterilämmitystalossa (50ºC) vielä -20°C pakkasella.

Korkea suorituskyky

 

 

alfea excellia ulkoyksikkö osatUlkoyksikön mitat:K 1290, L 900, S 400mm.

Optimoitu säätö – maksimoitu säästö

Ulkoyksikön kompressoria ohjataan invertterillä ulkolämpötilan ja siten tehontarpeen mukaisesti. Näin saadaan optimoitua ulkoyksikön lämmöntuottotarkasti vain siihen määrään jota kulloinkin talonlämmitykseen tarvitaan. Invertteriohjaus mahdollistaa jopa 30 % säästön perinteiseen tekniikkaan verrattuna.

vertailu invertteri ja perinteinen säätö

U0550912_alfea_excellia_duo_tri16 U0550911_alfea_excellia_duo_tri14 U0550910_alfea_excellia_duo_tri11

Katso pdf-esite:

Alfea Extensa esite 1 sivu Atlantic Excellia + Duo 2016

Alfea Excellia Duo esite 1 sivu Alfea Excellia Duo esite 1 sivu

Alfea Excellia Duo esite 8 sivua Alfea Excellia Duo esite 8 sivua

Mikäli ei tarvita tuottaa käyttövettä ollenkaan, tai vastaavasti sen tarve on erittäin suurta, kuten paritalot ja poreammetaloudet, valitaan sama ilmavesilämpöpumppu ilman omaa integroitua varaajaa. Tarvittaessa otetaan rinnalle halutun suuruinen varaaja, max. 900 litraa. Myös aurinkokeräin malli voi tulla kyseeseen.
Ilmavesilämpöpumppu-malli on silloin Atlantic Alfea Excellia (ei Duo), katso täältä.

Lämpöpumppuvaraajat kaikkiin lämpöpumpuilla toteutettaviin lämmitysratkaisuihin.