Hybridilämmitys – Hybrid Duo Gas maakaasulla

Hybridilämpöpumppu

Hybridilämmitys maakaasu kondenssikattilalla ja ilmavesilämpöpumpulla – kaikki samassa

Hybridilämmitys ilmavesilämpöpumpulla ja maakaasulla on edullinen lämmitysmuoto alueella, jossa on maakaasuverkosto. Paras ilmavesilämpöpumppu maakaasualueelle on hybridilämmitysjärjestelmä joka ottaa lämmön ilmasta ja käyttää maakaasua varalämmönlähteenä kovilla pakkasilla. Edullinen lämmitys ilmavesilämpöpumpulla ja kondenssikaasukattilan suuri teho aina käytettävissä.

Hybridilämmitys integroidulla kondenssikaasukattilalla on Atlantic Hybrid Gas
Hybridilämmitys integroidulla öljykattilalla on Atlantic Hybrid Oil

Hybrid Gas ilmavesilämpöpumpun ominaisuuksia
Hybridilämmitys - ilmavesilämpöpumppu ja maakaasukattila samassa

Hybridilämpöpumppu on siisti paketti vaikka kodinhoitohuoneeseen

Lämmitystoiminto:

  • Voidaan lämmittää myös pelkällä lämpöpumpulla tai pelkällä kaasulla. Ei yleensä haittaa, vaikka kaasun syöttö katkeaisi.
  • Sopivan sisälämpötilan ylläpito
  • Lämpöpumppu toimii ensisijaisena lämmittäjänä
  • Kaasupoltin lämmittää rinnakkain lämpöpumpun kanssa halutun pakkasrajan jälkeen.

Käyttövesitoiminto:

  • Suuri tuotto, 20 l minuutissa joten kuuma vesi ei lopu saunapäivänäkään, vaikka lapset olisivat ammeessa samanaikaisesti. Voidaan kytkeä haluttaessa lisäksi lämpöpumppuvaraaja.
  • Lämpöpumppu ja kaasupoltin toimivat samanaikaisesti
  • Kun lämpötila saavuttaa 55°C (60°C), lämpöpumppu pysähtyy ja kaasupoltin jatkaa toiminnassa kunnes haluttu lämpötila saavutetaan.

Sisäyksikkö

Hybridilämpöpumpun sisäyksikkö voidaan sijoittaa vaikka kodinhoitohuoneeseen. Sisäyksikkössä on valmiiksi asennettuna kaikki tekniikka. Tarvitaan vain liitäntä lämmitysverkostoon ja käyttöveteen sekä kylmäaineputket ulkoyksikölle. Vesi ei kierrä ulkona. Viileät savukaasut eivät tarvitse muurattua tai metallista savupiippua välttämättä ollenkaan, vaan ne voidaan johtaa muoviputkella suoraan seinän läpi ulos.

Hybrid Duo Maakaasu hybridilämmitys-sisäyksikkö

Maakaasukattilan uusinta ja vaihto hybridilämmitykseen

Maakaasun hinta jatkaa nousuaan, joten on järkevää ottaa lämpöpumpputekniikka avuksi, kun vanhan maakaasulämmityksen uusinta tulee ajankohtaiseksi. Pelkästään kondenssitekniikkaan siirryttäessä saadaan yleensä 20% säästö lämmityskuluihin. Hybridilämmityksessä tuotetaan kuitenkin yli 90 % lämmöstä tehokkaalla ilmavesilämpöpumpulla ja vain 10% maakaasulla, joten kattilaremontilla saavutetaan helposti lämmityslaskun puolittuminen.

Premix -poltin

Hybridilämpöpumppu kondenssikattilan kaasupoltin varmistaa lämmityksen

Ulkoyksikkö

Hybridilämpöpumpun ulkoyksikkö on tehokas kovalla pakkasellakin

Atlantic hybridilämmityksessä ei ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikössä kierrä talon lämmitysvesi, joten jäätymisvaaraa ei ole edes häiriötilanteessa.

Sähkökatkoksen sattuessa taloa voidaan lämmittää pienen agregaatin tuottaman sähkön avulla helposti. Kaikissa Atlantic-hybridilämpöpumpuissa on mahdollisuus kytkeä varavoima suoraan sisäyksikköön, jolloin talo ja käyttövesi pysyy lämpöisenä vaikka sähkökatkos kestäisi useita päiviä. Hybridilämmitys on siis edullisuuden lisäksi turvallinen.

 

Optimoitu säätö – maksimoitu säästö

Ulkoyksikön kompressoria ohjataan invertterillä ulkolämpötilan ja siten tehontarpeen mukaisesti. Näin saadaan optimoitua ulkoyksikön lämmöntuottotarkasti vain siihen määrään jota kulloinkin talonlämmitykseen tarvitaan. Invertteriohjaus mahdollistaa jopa 30 % säästön perinteiseen on/off tekniikkaan verrattuna.

vertailu invertteri ja perinteinen säätö

 

Katso hybridilämmitysesite:

Alfea Extensa esite 1 sivuAlfea Hybrid Duo Gas esite 1 sivu

Alfea Hybrid Duo Gas esite 8 sivua Alfea Hybrid Duo Gas esite 8 sivua