Kaasulämmitys – Hybrid Duo Gas lämpöpumppu

Hybridilämpöpumppu

Hybridilämmitys maakaasu kondenssikattilalla ja ilmavesilämpöpumpulla – kaikki samassa laitteessa

Hybridilämmitys ilmavesilämpöpumpulla ja maakaasulla on edullinen lämmitysmuoto alueella, jossa on maakaasuverkosto. Paras ilmavesilämpöpumppu maakaasualueelle on hybridilämmitysjärjestelmä joka ottaa lämmön ilmasta ja käyttää maakaasua varalämmönlähteenä kovilla pakkasilla. Edullinen lämmitys ilmavesilämpöpumpulla ja kondenssikaasukattilan suuri teho aina käytettävissä.

Kaasulämmitys lämpöpumpulla – Kenelle?

Jos nykyinen lämmityskattilasi on perinteisellä kaasupolttimella varustettu vanha öljykattila, ja mietit sen uusimista sekä lämmityskulujen alentamista. Tai jos harkitset kokonaan lämpöpumppuun siirtymistä.
Saat seuraavat edut Atlantic Hybrid-lämpöpumpulla:

 • Suuret säästöt lämmityslaskussa, tyypillisesti kulut puolittuvat
 • Toisin kuin perinteisessä kattilaremontissa – kaikki kattilahuoneen laitteet uusiutuvat (säätöventtiilit, automatiikka, kiertovesipumppu, paisunta-astia ym)
 • Apuvastuksia ei tarvita – talon sähköt riittävät varmasti
 • Ei tule kylmä kovanakaan talvena. Lämpö ja kuuma vesi eivät lopu. (jotkut ilmavesilämpöpumput sammuttavat itsensä pakkasella ja jäävät vain 9kW sähkövastuksen varaan)
 • Mahdollisuus hallita lämmitystä energian hinnan mukaan
 • Nykyiset patterit ja muu lämmönjako riittää
 • Ei patterien vaihtoa tai pihan kaivuuta eikä kallista porakaivoa
 • Voidaan sijoittaa myös asuintiloihin. Kattilahuone ei ole välttämätön
 • Voi ottaa paloilman suoraan ulkoa, ei tarvitse kierrättää pakkasilmaa sisällä
 • Edullinen. Useat tavalliset ilmavesilämpöpumput maksavat enemmän
 • Älä siis suoraan luovu maakaasusta kun tyypillisen ilma-vesilämpöpumpun hinnalla saat tuhansien arvoisen kaasukondenssikattilan integroituna Atlantic kaasuhybrid-ilmavesilämpöpumppuun
 • Myös jäähdytys
Kaasulämmitys lämpöpumpun ominaisuuksia
Hybridilämmitys - ilmavesilämpöpumppu ja maakaasukattila samassa

Hybridilämpöpumppu on siisti paketti vaikka kodinhoitohuoneeseen

Lämmitystoiminto:

 • Lämpöpumppu toimii ensisijaisena lämmittäjänä.
 • Kaasukondenssikattila lämmittää rinnakkain lämpöpumpun kanssa halutun pakkasrajan jälkeen.
 • Voidaan lämmittää myös pelkällä lämpöpumpulla tai pelkällä kaasulla.
 • Tuottaa jopa +80°C vettä
 • Suomenkielinen Siemens automatiikka

Käyttövesitoiminto:

 • Suuri tuotto, 20 l minuutissa joten kuuma vesi ei lopu saunapäivänäkään, vaikka lapset olisivat ammeessa samanaikaisesti. Voidaan kytkeä haluttaessa lisäksi lämpöpumppuvaraaja.
 • Lämpöpumppu ja kaasupoltin toimivat samanaikaisesti
 • Kun lämpötila saavuttaa 55°C (60°C), lämpöpumppu pysähtyy ja kaasupoltin jatkaa toiminnassa kunnes haluttu lämpötila saavutetaan.

Sisäyksikkö

Hybridilämpöpumpun sisäyksikkö voidaan sijoittaa vaikka kodinhoitohuoneeseen. Sisäyksikkössä on valmiiksi asennettuna kaikki tekniikka. Tarvitaan vain liitäntä lämmitysverkostoon ja käyttöveteen sekä kylmäaineputket ulkoyksikölle. Vesi ei kierrä ulkona. Viileät savukaasut eivät tarvitse muurattua tai metallista savupiippua välttämättä ollenkaan, vaan ne voidaan johtaa muoviputkella suoraan seinän läpi ulos.

Hybrid Duo Maakaasu hybridilämmitys-sisäyksikkö

Maakaasukattilan uusinta ja vaihto hybridilämmitykseen

Maakaasun hinta on verojen vuoksi noussut, joten on järkevää ottaa lämpöpumpputekniikka avuksi, kun vanhan maakaasulämmityksen uusinta tulee ajankohtaiseksi. Pelkästään kondenssitekniikkaan siirryttäessä saadaan yleensä 20% säästö lämmityskuluihin. Hybridilämmityksessä tuotetaan kuitenkin yli 90 % lämmöstä tehokkaalla ilmavesilämpöpumpulla ja vain 10% maakaasulla, joten kattilaremontilla saavutetaan helposti lämmityslaskun puolittuminen.

Kaasulämmitys 5,5 – 24 kW ja ulkoyksikkö 8, 11 tai 14 kW

Atlantic hybridilämmityksessä ei ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikössä kierrä talon lämmitysvesi, joten jäätymisvaaraa ei ole edes häiriötilanteessa.
Atlantic hybridilämpöpumpuissa kuten muissakaan Alfea malliston ilmevesilämpöpumpuissa ei ole levylämmönvaihtimia – eikä siis virtausongelmia, edes virtausvahtia ei tarvita.
Atlantic ilmavesilämpöpumpputekniikka on ainutlaatuista patentoidun lämmönvaihtimen ansiosta. Tutustu tästä miksi.

Sähkökatkoksen sattuessa taloa voidaan lämmittää pienen agregaatin tuottaman sähkön avulla helposti. Kaikissa Atlantic-hybridilämpöpumpuissa on mahdollisuus kytkeä varavoima suoraan sisäyksikköön, jolloin talo ja käyttövesi pysyy lämpöisenä vaikka sähkökatkos kestäisi useita päiviä. Hybridilämmitys on siis edullisuuden lisäksi turvallinen.

Optimoitu säätö – maksimoitu säästö

Ulkoyksikön kompressoria ohjataan invertterillä ulkolämpötilan ja siten tehontarpeen mukaisesti. Näin saadaan optimoitua ulkoyksikön lämmöntuottotarkasti vain siihen määrään jota kulloinkin talon lämmitykseen tarvitaan. Invertteriohjaus mahdollistaa jopa 30 % säästön perinteiseen on/off tekniikkaan verrattuna.

 

Katso tästä kuinka Hybrid Duo Gas soveltuu hallinkin lämmitykseen

 

Katso hybridilämmitysesite:

Alfea Excellia Duo esite 8 sivua  Esite Alféa Hybrid Duo Gas

Alfea Extensa esite 1 sivuAlfea Hybrid Duo Gas esite 1 sivu

Alfea Hybrid Duo Gas esite 8 sivua Alfea Hybrid Duo Gas esite 8 sivua

Hybridilämmitys integroidulla öljykattilalla on Atlantic Hybrid Oil