Kondenssiöljykattila Atlantic Axeo Condens

Kun öljykattila pitää uusia, eikä haluta muuttaa lämmitystapaa, on Axeo Condens kondenssikattila nykyaikainen vaihtoehto.
Kondenssikattilan hyötysuhde on yli 100 %, koska se ottaa talteen öljyn poltosta ja palamisilman kosteudesta syntyvän vesihöyryn sisältämän energian ja siirtää sen lämmitysveteen. Atlantic Axeo Condensin hyötysuhde on jopa 103%.

Lämmityskustannusten säästö on merkittävä, helposti 25 % verrattuna vanhaan öljylämmityskattilaan ja vanhaan tavallisen tekniikan öljypolttimeen.

Aurinkokeräin on helposti yhdistettävissä tähän kondenssikattila järjestelmään. Näin ei öljylämmityksen saneeraus tule kovinkaan kalliiksi ja tuloksena saadaan erittäin ekologinen lämmitysmuoto ja suuret säästöt vuotuisiin lämmityskustannuksiin.

Kondenssikattilat Atlantic Axeo ja Atlantic Axeo Duo

Kaikki kattilahuoneen tekniikka on integroituna yhteen pakettiin. Poltin on valmiina esisäädettynä paikoillaan ja Siemens automatiikka shunttiventtiileineen on heti toimintavalmiina.

Asennuskin on helppoa, liitetään vain lämpö- ja käyttövesilinjat kiinni. Laitteessa on paisuntasäiliötä myöten kaikki valmiina käyttöön. Savukaasut voidaan usein johtaa ulos seinän läpi muoviputkella. Sama kaksinkertainen putki tuo myös palamisilman polttimelle. Suljettu järjestelmä voidaan sijoittaa rakennukseen vapaammin kuin perinteinen öljykattila. Toki vanha horminkin voidaan putkittaa vain palokaasulle ja palamisilma otetaan kattilahuoneeseen tuloventtiilistä kuten ennenkin.

Kondenssiöljykattilan mallit

Axeo malleja on neljä, tehot 25 kW ja 32 kW, molemmat joko varaajalla tai ilman.

Kaikkiin malleihin sopii mittava lisävarustevalikoima kuten 2-piirisarja patteri- ja lattialämmitykselle,  huoneanturi ja kauko-ohjain langattomana (sama radiotoiminen T78 kuin Atlantic maalämpöpumpuissa, ilmavesilämpöpumpuissa ja hybridlämpöpumpuissakin)

Axeo kondenssikattila on helppo käyttää ja huoltaa

Kaikkiin huoltokohteisiin on pääsy etupuolelta, myös kondensio-osaan eli lauhduttimeen.
Siemens ohjain kertoo selkeillä suomenkielisillä valikoillaan toiminnot.

Atlantic Axeo öljy kondenssikattilan rakenne avattuna

Kondenssikattilan rakenne Atlantic Axeo öljykondenssikattila aukileikattuna
Kondenssikattilan rakenne Atlantic Axeo öljykondenssikattila aukileikattuna

 

 

Axeo öljykondenssikattila on valittavissa käyttövesivaraajalla kuten vasemmalla.

Kondenssikattila ilman varaajaa on matalampi ja sen kanssa voidaan valita varaajan koko vapaasti.

Kondenssikattila ja öljy on hyvä vaihtoehto myös aurinkokeräimen kanssa. Aurinkovaraajan koko 350 – 950 litraa.

Kondenssikattila sopii hyvin myös lämpöpumppujen vara- ja apulämmönlähteeksi, koska sen vesitilavuus on pieni. Näin se alkaa antamaan heti lisälämpöä kun lämpöpumpun teho ei riitä. Tavallinen öljykattila joutuu lämmittämään ensi oman suuren vesi- ja rautamassansa. Tähän kuluu turhaa energiaa ja aikaa.

Öljykondenssikattila sopii siten vaikkapa rivitalon varalämmönlähteeksi maalämmön tai ilmavesilämpöpumpun rinnalle.

Kondenssikattila integroidulla varaajalla tai ilman

 

Kondenssikattila ilman käyttövesivaraajaa. Varaajan koko valitaan vapaasti
Kondenssikattila ilman käyttövesivaraajaa. Varaajan koko valitaan vapaasti. Austria-Email WP SOL aurinkovaraajat 350 – 950 litraa sopivat mainiosti kondenssikattilan rinnalle hyödyntämään ilmaista energiaa.
Kondenssikattila Atlantic Axeo öjlyllä ja käyttövesivaraajalla
Kondenssikattila Atlantic Axeo öjlyllä ja käyttövesivaraajalla

 

Kondenssikattila Atlantic Axeo öljykondenssikattila esite PDF