Hybridilämpöpumppu Atlantic Alféa Hybrid Duo Oil A.I.

 • Ilmavesilämpöpumppu sisäänrakennetulla öljykondenssikattilalla ja käyttöveden tuotannolla

 • Paras lämpöpumppuratkaisuvanhan öljykattilan tilalle

 • Voimakkain vaihtoehto – lämpö riittää varmasti suureenkin taloon

Mikä on Atlantic Hybrid Duo Oil A.I.?

Se on Atlanticin innovaatio, joka hyödyntää parhaat palat eri teknologioista ja tarjoaa suorituskykyä useasta energianlähteestä.
Alféa Hybrid Duo Oil A.I. integroidulla öljypolttimella yhdistää lämpöpumpun, öljykondenssikattilan ja lämpimän käyttöveden tuotannon.

Hybridilämmitys Atlantic Alfea Hybrid Duo Oil A.I.
Hybrid lämmitys öljykattila ja lämpöpumppu sanmassa

HELPPO ASENNUS JA HUOLTO:

 • Helppo pääsy komponentteihin pikairrotettavien etu-ja sivupaneelien ansiosta
 • Kaikki komponentit vaihdettavissa (myös käyttövesivaraaja)
 • Öljyn syöttö etupuolelta mahdollista
 • Easy Start takaa nopean käyttöönoton

JOUSTAVUUS

 • Asennus rinnakkain tai päällekkäin riippuen tilasta
 • Kaikki tehovaatimukset katettu (lämpöpumppu 8 -14 kW ja 2 poltinta 23 ja 29 kW)
 • Nykyisen lämmönjakoverkoston käyttö mahdollista
 • Talon sähköjärjestelmä riittää aina. Tarvitsee vain yhden 16 A varokkeen (8 kW) tai 3 x 16 A (11-14 kW)
 • Useita tapoja savukaasun poistoon. Myös helppo ja edullinen sisäpiippusarja nykyiseen hormiin. Helppo sijoittaa myös asuintiloihin.

SUORITUSKYKY JA YHDISTETTÄVYYS

 • Tehdasasetuksena ensisijaisena lämpöpumppu.
 • Alféan suorituskyky.
 • Täyttää uusimmat ERP säädökset.
 • Huonesäätimet ja sama etäkäyttö nyt kaikkien Alféa A.I.-sarjan laitteiden kanssa.

Ilmavesilämpöpumppu säästää ja öljylämmitys varmistaa

Hybridilämpöpumppu vähentää kulutusta mukavuudesta tinkimättä

Atlantic Alfea Hybrid Oil on nimensä mukaisesti hybridilämmityslaite, joka ottaa lämpöenergian pääasiassa ilmasta ja toissijaisesti öljystä. Siinä on siis yhdistettynä ilmavesilämpöpumppu ja nykyaikainen öljykattila.

Kaikilla ilmavesilämpöpumpuilla on oltava joku apulämmönlähde erittäin kovien pakkasten varalle, kun pelkän lämpöpumpun teho ei riitä kattamaan kaikkea talon ja käyttöveden lämmitystä. Tavallisilla ilmavesilämpöpumpuilla tuo lisälämmönlähde on sähkövastus. Atlantic Alfea Hybrid Oilissa se on valmiiksi sisäänrakennettu ja säädetty öljypoltin.

Hybrid Duo Oil A.I. mallisto käsittää 4 kokoonpanoa:

2 mallia 8-11 kW 23 kW polttimella

 • Alféa Hybrid Duo Oil A.I. 8-23
 • Alféa Hybrid Duo Oil A.I. Tri 11-23

2 mallia 11-14 kW 29 kW polttimella

 • Alféa Hybrid Duo Oil A.I. Tri 11-29
 • Alféa Hybrid Duo Oil A.I. Tri 14-29

Invertterilämpöpumppu lämmittää hyvällä hyötysuhteella lähes koko lämmityskauden, jolloin energiakulut vähenevät huomattavasti. Kylmällä säällä öljypoltin varmistaa toiminnan tilanteissa joissa voidaan tarvita hyvinkin kuumaa, jopa 80°C lämpöistä menovettä.

YHDISTETTÄVYYS

Cozytouch sovelluksella etähallinta älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella

Kotona, 

 • Navilink ohjaimet mittaavat, näyttävät ja säätävät huonelämpötilaa

Maailmalla,

 • Voit ohjata Hybrid Oil lämpöpumppua ja muita Atlantic A.I. laitteita etänä ilmaisella sovelluksella missä ja milloin vain älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella
 • Säätö huonelämpötilan mukaan / moduloiden ulkoilma
 • Ajan ja huonelämpötilan näyttö –Lämmitys/Jäähdytystoimintojen valinta –Lomalla olon aktivointi

Ihanteellisin hybridilämmitys vaihtoehto vanhan öljykattilan tilalle. Kattilahuoneen tekniikka valmiiksi asennettuna.

Asennus on nopea ja voidaan tehdä talvellakin. Lämmityskatkos jää alle työpäivän mittaiseksi. Eikä tarvita porakaivoa eikä pihaa myllätä ympäri. Maalämpöön nähden hinta on reilusti pienempi. Sähkövastuksia ei tarvita ja Hybrid Oil lämpö riittää varmasti vaikka Siperian pakkasille.
Jos asennustila on hyvin matala, voidaan valita vierekkäin sijoitus, jolloin korkeutta tarvitaan vain 120 cm.

Kondenssitekniikan ansiosta Atlantic Hybrid Duo Oil sopii molemmille savukaasujärjestelmille: savupiippu (paloilma sisältä) tai kaksoisputki (paloilma ulkoa, jolloin asennus mahdollista asuintiloihinkin)

Atlantic Hybrid Oil – täsmäisku energiaremontoitavaan öljylämmitystaloon

[frame_right]Hybrid lämmitys öljykattila ja lämpöpumppu sanmassa[/frame_right]Viimeistään silloin, kun vanha öljykattila ja öljypoltin tulevat tiensä päähän, on erittäin kustannustehokasta vaihtaa päälämmönlähteeksi Hybrid Oil ilmavesilämpöpumppu.

Ulos asennetaan ulkoyksikkö joka kylmäaineen avulla siirtää lämmön ulkoilmasta vanhan kattilan tilalle sijoitettuun sisäyksikköön joka on itse asiassa myös nykyaikainen öljykattila. Lämmitysvesi ei kierrä ulkona, joten jäätymisvaaraa ei ole edes sähkökatkosten aikana.

Öljyä kuluu jatkossa yleensä ainoastaan murto-osa aiemmasta määrästä. Koska laitteisto käyttää öljyä ainoastaan huipputehojen tuottamiseen, voi ennen vuodessa poltettu öljymäärä riittää nyt jopa 10 vuotta. Suomenkielinen selkeä Siemens ohjain näyttää kuluneen öljymäärän selkeästi litroina. Myös laitteen sähkönkulutusta voidaan seurata.

Pienikin öljysäiliö riittää vuosikausiksi, joten huonokuntoinen maanalainen säiliö tai ylisuuri tilaa vievä sisäsäiliö voidaan tarvittaessa päivittää pienimpään malliin.

Atlantic Hybrid Oilin energiatehokkuus on lämmitykselle A++/A+ ja käyttövedelle A+/A. Ratkaisevaa on kuitenkin vuosihyötysuhde joka muodostuu koko lämmityskauden kulutetun ja saadun energian suhteesta. Käytäntö on osoittanut, että entiset lämmityskustannukset yleensä vähintäänkin puolittuvat. Katso referenssejä.

Öljylämmitys suomalaisissa kodeissa

Yleisimmin öljylämmitysjärjestelmä on rakennettu 1950-1980 -lukujen patterilämmitteisiin taloihin. Taloja, joissa lämmitysjärjestelmä on alkuperäinen, on maassamme vielä yli 200 000 kpl. Niissä vaaditaan siis lähivuosina lämmitysjärjestelmän uusimista.

Öljykattilan uusiminen on järkevintä suorittaa ennen kuin vanha kattila hajoaa, se kun tapahtuu yleensä talvella ja vieläpä viikonloppuna kun korjaukset on tehtävä hätätyönä. Tällöin kiireessä öljylämmitysjärjestelmä vain vaihdetaan uuteen, koska ei ole aikaa alkaa suunnitella energiaremonttia kun talo jäätyy ja on hätä. Tällöin myös on monesti maksettava se mitä pyydetään, kunhan asennusfirma vain jostakin saadaan paikalle.

Energiaremontti öljylämmitystaloon

Kun energiaremonttia päästään miettimään rauhassa, muodostuvat yleisemmin vaihtoehdoiksi joko maalämpöpumppu tai ilmavesilämpöpumppu.

Kun öljylämmitystalossa on yleensä patterilämmitys, tarkoittaa se että lämmitysverkoston tarvitsema menoveden lämpötila on aikanaan mitoitettu melko korkeaksi esim. 50° C tai ylikin. Nykyaikaisessa lattialämmitysjärjestelmässä selvitään vastaavasti n. 35° C asteella.

Tämä pattereiden tarvitsema lämpötila onkin ratkaisevassa asemassa mietittäessä vaihtoehtoja uudelle lämmitystavalle ja laitteen mitoitukselle. Lämpöpumput kun eivät haluaisi tuottaa kovin kuumaa vettä. Tuottavat kyllä, mutta hyötysuhde huononee jyrkästi ja kovimmilla pakkasilla tarvittava hyvin kuuma lämmitysvesi jää haaveeksi kun lämpöpumpputekniikan rajat tulevat vastaan.

Tästä syystä tarvitaan se apuenergian lähde. Maalämpöpumppu voidaan mitoittaa kylläkin ns. täystehoiseksi, jolloin lämpökaivo porataan riittävän syväksi tai tehdään kaksi lämpökaivoa ja pumpuksi valitaan riittävän suuritehoinen. Tämä kokonaisuus vain on kaikkein kallein.

Lämpöpumput tarvitsevat apulämmönlähteen

Osatehoiset maalämpöpumput ja ilmavesilämpöpumput ovat edullisempi investointi. Tällöin talon sähköliittymän ja sulaketaulun tulee riittää apuvastuksille vielä lämpöpumpun kompressorin lisäksi. Öljylämmitystalossa näin ei useinkaan ole. Koska lämmitys on perustettu öljykattilalle on liittymäkoko usein vain 3 x 25 A joka ei ole riittävä.

Atlantic Hybrid Duo Oil – ratkaisu kaikkiin näihin ongelmiin

Varmasti tarpeeksi kuumaa vettä, ja riittävästi

Tarpeeksi kuumaa vettä lämmityskiertoon on aina saatavana. Tehokas Hybrid Oil ulkoyksikkö tuottaa 60° C asteista vettä vielä -20° C pakkasella ilman mitään apuja, öljyn mukaan tulo nostaa saatavan lämpötilan tarvittaessa 80° C asteeseen. Lämpö eikä kuuma vesi lopu kovimmillakaan pakkasilla. Ulkoyksikkö tuottaa lämpöä vielä -30°C pakkasellakin, eikä lämpöpumppu sammu kovallakaan pakkasella.

Sähköliittymää ei tarvitse suurentaa ja entinen tila riittää laitteelle

 

Talon sähköjärjestelmä riittää aina. Lämpöpumppu tarvitsee vain 3 x 16 A sulakkeet, koska huipputehot tehdään öljyllä. Yksivaiheiselle 8 kW mallille 1 x 16A riittää.

Hybridilämmitys sisäyksikkö on vain jääkaapin kokoinen ja pitää sisällään koko pannuhuoneen tekniikan, joten sille löytyy tila pieneenkin kattilahuoneeseen. Öljypoltin on jo tehtaalla asennettu valmiiksi paikoilleen.

Antaa pelivaraa öljyn hankinnalle

Koska oikein mitoitettu Hybrid Oil A.I. kuluttaa öljyä normaalisti vain alle 200 litraa vuodessa, voi öljysäiliön täyttää sinä vuonna kun öljyn hinta on alimmillaan.

Ei nosta sähkön siirtohintaa

Sähköverkkoyhtiöt ovat siirtyneet enenevissä määrin tehoperusteiseen sähkön siirtohinnoitteluun. Sähkön toimittaja seuraa siis käyttämääsi vuoden suurinta keskituntitehoa. Ilman erityistä kuluttajan aktiivisuutta tulee joka talven pakkasilla se tunti, jolloin lämpöpumppujen apuvastukset ovat päällä yhdessä talon muiden suurten sähkölaitteiden kanssa. Tästä maksetaan sitten seuraavalla kaudella sähkölaskun ns. tehokomponentin muodossa. Tämä osuu pahasti niin maalämmön kuin sähköavusteisen ilmavesilämpöpumpun käyttäjälle.
Atlantic Hybrid Oilia tämä ei koske, koska se käyttää öljyä huippupakkasilla apusähkön sijaan. Myös muuttuvahintaista sähköenergiaa käyttävän Atlantic Hybrid Oilin on mahdollista väistellä sähkön hintapiikit.

Atlantic Hybrid Oil hinta – kannattava investointi

Nopea takaisinmaksuaika. Nykyaikainen öljykattila ja poltin sekä uusi automatiikka maksavat normaalisti jo puolet Atlantic Hybridin Oil:n hinnasta. Nyt koko hybridilämmityslaitteisto joka sisältää kaksi lämmitysjärjestelmää maksaa kuitenkin vain hyvän ilmavesilämpöpumpun verran, öljylämmitysjärjestelmä tulee ikään kuin kaupan päälle. Usein tehokkaasta, vain sähkövastuksella varustetusta ilmavesilämpöpumpusta joutuu muualla maksamaan enemmän, kuin Atlantic Hybrid Duo Oilin hinta on.

Helppo ja nopea asennus, mahdollista myös talvella

Asennus on helppoa koska kattilahuoneessa tarvitsee vain liittää lämpölinjat ja käyttövedet sisäyksikköön.
Ulkopuolisia osia tarvitaan yleensä vain täyttö- ja sulkuventtiilit sekä käyttöveden varolaiteryhmä (kuuluu toimitukseen) . Ulkoyksikön asennus vastaa isohkon ilmalämpöpumpun asennustyön laajuutta.

Tehokas ulkoyksikkö

Ulkoyksikön kompressoria ohjataan invertterillä ulkolämpötilan ja siten tehontarpeen mukaisesti. Näin saadaan optimoitua ulkoyksikön lämmöntuotto tarkasti vain siihen määrään jota kulloinkin talonlämmitykseen tarvitaan. Invertteriohjaus mahdollistaa suuren säästön perinteiseen on/off-tekniikkaan verrattuna.

Atlantic Alfea Hybrid Duo Oil hybridilämmitys ulkoyksikkö
Atlantic Alfea Hybrid Oil invertter ulkoyksikkö

 

Alfea Hybrid Duo Oil esite 8 sivua  Energiatehokkuus ja suorituskyky

Katso pdf-esitteet:

Alfea Extensa esite 1 sivu Atlantic Hybrid Duo Oil A.I. 

Alfea Hybrid Duo Oil esite 8 sivua Katso kokemuksia suuressa talossa 

Hybrid Oil ilmavesilämpöpumppu tuottaa kuumaa käyttövettä 19 l/min joka riittää hyvin normaaliin perhekäyttöön. Mikäli kuitenkin talouden vedenkäyttö on erittäin suurta vaikkapa ammeen vuoksi, tai kyseessä on pari- tai rivitalo voidaan lisätä erillinen varaaja.

Muita Atlantic hybridilämmitys vaihtoehtoja

Nykyinen lämmitysmuoto öljy:

 • Vanha hyväkuntoinen öljykattila jää – Rinnalle kytketään Atlantic Excellia A.I. ilmavesilämpöpumppu:
  + edullisin vaihtoehto
  –  käyttövesi edelleen öljykattilalla, eli kesälläkin kattila kuumana
  –  parhaan säästön saanti vaatii hyvän yhteispelin kattilan ja ilmavesilämpöpumpun säädöltä.
 • Vanha hyväkuntoinen öljykattila jää – Rinnalle kytketään Atlantic Excellia Duo A.I. ilmavesilämpöpumppu:
  + lämpöpumpulla on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja, öljykattila voi olla kylmänä kesäisin ja vain äärimmäisissä pakkasissa lämpöpumppu käynnistää kattilan avuksi.
  + kun öljykattila joskus poistetaan tai se äkisti hajoaa, jatkaa Excellia Duo itsenäisesti, eikä muuta remonttia tarvitse tehdä.
 • Paras hybridilämmitys tulos kun öljy jätetään käyttöön saavutetaan kuitenkin aina Atlantic Hybrid Duo Oil A.I. laitteella, jossa kaikki vanha poistetaan ja uusi hybridilämmitys tekniikka toimii yksissä kuorissa ja yhdellä säätimellä. Vaikka vanha öljykattila olisikin hyväkuntoinen, on se kuitenkin perinteistä tekniikkaa, ja kuluttaa siten n. 20% enemmän öljyä, kuin kondenssiöljykattila.

Nykyinen lämmitysmuoto maakaasu:

 • Vanhan kaasukattilan tilalle Atlantic Hybrid Gas hybridilämmitys ilmavesilämpöpumpulla jossa kaasukondenssikattila samassa.
 • Vanhan kaasukattilan tilalle Atlantic Perfisol Condens hybridilämmitys maakaasu kondenssikattilalla jossa aurinkokeräintekniikka samassa.
 • Vanhan kaasukattilan tilalle Atlantic Effinox Duo 5000 kondenssikattila

Jos päädyt vain vanhan öljykattilan päivittämiseen:

 • Vanhan öljykattilan tilalle Atlantic Kimeo öljykondenssikattila