Paras ilmavesilämpöpumppu – miksi?

Millainen on paras ilmavesilämpöpumppu?

 • Helppo asennus ja käyttöönottoParas ilmavesilämpöpumppu Atlantic-mallistosta

  Atlantic ilmavesilämpöpumppu on tehtaalla rakennettu valmiiksi, eikä laitteen ulkopuolelle tarvita kuin liitokset lämmitys- ja käyttöveteen. Siemens-ohjain on valmiiksi ohjelmoitu. Parilla asetuksella kerrotaan Suomen kielellä kyseinen käyttöympäristö, ja voidaan olla varmoja, että säätö on paras mahdollinen. Asentajan lähdettyä laite jää käyntiin, eikä hänen tarvitse käydä lämpöpumppua uudelleen ruuvailemassa. Myöskään omistajan ei tarvitse alkaa harrastamaan talon lämmitystä laitetta vahtimalla. Sellainen on paras ilmavesilämpöpumppu nykytekniikalla toteutettuna.

 • Varma toiminta talvella ja suuri teho pakkasella

  Atlantic Excellia ilmavesilämpöpumppujen kompressorissa on erityinen kylmäaineen väliruiskutustoiminto, jolla kovallakin pakkasella ulkoilmasta saadaan suuri määrä lämpöä talteen. Tavallisen ilmavesilämpöpumpun ongelma on, että sen teho putoaa kun pakkanen kiristyy. Juuri silloinhan lämpöä tarvittaisiin enemmän. Atlanticin paras ilmavesilämpöpumppu antaa 90% tehostaan vielä -20 °C, kun tavallisilla ilmavesilämpöpumpuilla tuotto on enää n. 40%. Atlantic lämmittää siis vielä pelkällä lämpöpumpulla, kun kilpailijan sähkövastukset ovat olleet päällä jo kauan.

 • Luotettava ilmavesilämpöpumppu sekä suuri valmistaja

  Atlantic Alfea Excellia on talon päälämmönlähde. Se lämmittää luotettavasti Suomen talvessa. Atlantic ilmavesilämpöpumpputekniikkaa on asennettu Suomeen jo kymmenisen vuotta tuhansiin tyytyväisiin koteihin ja kiinteistöihin. Valmistajana Atlantic on Euroopan suurimpia ja vanhimpia lämmityslaitteiden valmistajia 20 tehtaallaan ja 5 900 työntekijällään. Maahantuojana Atlantic Suomi on vakavarainen 23 vuotias kehittyvä yritys. Laitteiden huolto ja varaosien saanti on taattu koko teknisen elinkaaren ajan.

 • Moduloiva varavastus

  Atlantic Excellia Duo ilmavesilämpöpumppu toimii ja lämmittää jopa -30 °C lämpötilassa eikä sen tarvitse sammuttaa itseään senkään jälkeen. Vaikka Excellian lämmöntuotto on lähes ennallaan vielä -20 °C lämpötilassa, voi myös paras ilmavesilämpöpumppu tarvita sitä kylmemmillä keleillä apuvastusta osittain korvaamaan talon kasvaneita lämpöhäviöitä.
  9 kW apuvastusta ohjataan päälle moduloivasti ainoastaan sen verran ja vain niin kauan kun on kulloinkin tarpeellista auttaa ulkoyksikköä. Vastus on siis portaattomasti 1 – 100 % päällä, eli energiaa säästyy kun ulkoyksiköstä saadaan otettua aina kaikki hyöty hyvällä hyötysuhteella.

 • Ilmavesilämpöpumpun tärkein osa – lämmönvaihdin

  Atlantic on monipuolisiin vesikeskuslämmityslaitteisiin erikoistunut tuotekehittelijä ja valmistaja. Se EI KÄYTÄ Excellia ilmavesilämpöpumpuissaan muiden valmistajien tapaan LEVYLÄMMÖNVAIHDINTA vaan on kehittänyt ja patentoinut erityisen kaksoiskoaksiaalilämmönvaihtimen juurikin ja vain ilmavesilämpöpumppua varten.

  Patentoidulla Atlantic ilmavesilämpöpumppu- lämmönvaihtimella:

  Patentoitu Atlantic lämmönvaihdin

  RST säiliössä oleva kaksoiskoaksiaalivaihdin

  – ei ole tukkeutumisvaaraa
  – ei ole juurikaan virtausvastusta
  – ei ole jäätymisvaaraa
  – on täydellinen kuumakaasun lauhtuminen
  – on suuri kuumakaasun paineenkesto
  – on nerokas rakenne, 16 l RST-vesitilavuus ja paikka varavastukselle

   

  Lähes kaikki valmistajat käyttävät ilmavesilämpöpumpuissaan samankaltaisia ulkoyksiköitä, joita käytetään tavallisissa ilma-ilma-lämpöpumpuissa. Nämä ottavat kyllä ulkoilmasta lämpöä hyvin talteen, mutta lämpöä ei ilma-vesi-järjestelmässä voida tavallisen ilmalämpöpumpun tavoin puhaltaa huoneilmaan vaan se tulee siirtää talon lämmitysveteen. Tästä tulee nimitys ilma-vesi-lämpöpumppu.
  Kun ilmalämpöpumppujen valmistajat haluavat tarjota asiakkailleen myös ilmavesilämpöpumppuja, he käyttävät yleisesti markkinoilla olevia levylämmönvaihtimia lämmön siirtämiseksi lämmitysveteen. Tästä seuraa helposti ongelmia, joista ohessa ilmeisimmät:

  1. Levylämmönvaihdin tukkeutuu – siksi Atlantic Excelliassa ei sellaista ole

  Levylämmönvaihdin koostuu lukuisista ohuista teräslevyistä, joiden välit ovat pienen pienet. Etenkin saneerauskohteissa joiden lämmönjakojärjestelmä esim. patteriverkosto jää ennalleen, on lämmitysvedessä paljon pieniä epäpuhtauksia. Lämmitysveteen muodostuu myös saostumia, jotka tukkivat levylämmönsiirtimen hitaasti, mutta varmasti. Saostumien ehkäisyyn eivät auta edes ns. mutasihdit, koska niiden suodatustiheys ei ole riittävä.
  Levylämmönvaihtimen tukkeutuminen on salakavala ilmiö, jota voi verrata vaikkapa sepelvaltimotautiin. Lämpöpumpun teho laskee hitaasti eikä siihen monestikaan osata kiinnittää huomiota ennen kuin pumppu menee häiriötilaan. Usein vasta pari vuotta aiemmin asennettu ilmavesilämpöpumppu levylämmönvaihtimella on alkanut käydä paljon aiempaa enemmän koska sen lämmön tuotto on laskenut. Laite ei kuitenkaan välttämättä ilmoita häiriöstä tai vikatilasta. Invertterilaite pudottaa tehoaan, koska se ei kykene luovuttamaan ulkoyksikön tuottamaa lämpöä tukkeutuneen levylämmönvaihtimensa kautta. Vaikka ulkoyksikkö käy pitkään ja pienellä teholla, talo ei pysy lämpimänä ja rahaa kuluu energiaa apuvastuksella tuotettaessa.

  2. Levylämmönvaihtimessa on suuri virtausvastus – siksi Atlantic Excelliassa ei sellaista ole

  Edellä kerrotun rakenteensa ja etenkin tukkeutumisensa ansiosta levylämmönsiirtimen virtausvastus rasittaa lämmitysjärjestelmän kiertovesipumppua joka kuluttaa myös enemmän sähköä joutuessaan pumppaamaan patterivettä ahtaan reitin läpi.

  3. Levylämmönvaihtimen jäätymisvaara – siksi Atlantic Excelliassa ei sellaista ole

  Ei auta, vaikka ilmavesilämpöpumpun sisäyksikkö on sijoitettu sisätiloihin, sen jäätymisvaara on ilmeinen ja vakava. Miten se on mahdollista? Pohjolan olosuhteissa toimimaan suunniteltujen ilmavesilämpöpumppujen toiminnalle on ominaista ulkoyksikön höyrystinkennon sulatus. Talvella etenkin nollakeleissä ulkoyksikön kennoon muodostuu helposti huurretta, joka laitteen on aika ajoin sulatettava pois. Sulatus tapahtuu tiheimmillään alle tunnin välein.

  Lämpö, jolla ulkoyksikkö sulatetaan, otetaan talon lämmitysvedestä jonka ilmavesilämpöpumppu on ensin lämmittänyt. Sulatuslämpöenergia siirretään takaperin levylämmönvaihtimen lämmitysvesipuolelta kylmäainepuolelle, josta ulkoyksikön kennolle ohjattava lämpö sulattaa huurteen.

  Sulatuksen aikana kylmäaineen lämpötila levylämmönvaihtimessa voi olla kymmeniä asteita pakkasen puolella. Koska levylämmönvaihtimen sisältämä vesimäärä on sen rakenteesta johtuen erittäin pieni, on selvää että veden pitää virrata nopeasti lämmönvaihtimessa, koska ohuen ohuiden teräslevykalvojen toisella puolella on esim. -25 °C kylmäaine.

  Veden virtaamisessa vaihtimen läpi ei saa tulla pienintäkään katkosta sulatuksen aikana. Edellä mainitut saostumat ja tukkeutumistaipumus eivät tietysti auta asiaa. Mikäli lämmönvaihdin pääsee jäätymään se aiheuttaa ohuiden levykalvojen repeämisen, jonka seurauksena lämmitysvesi ja lämpöpumpun kylmäaine sekoittuvat koko järjestelmään, vesi pääsee kompressoriin ja muihin ulkoyksikön toimilaitteisiin. Tuloksena on täystuho, koko ilmavesilämpöpumppu on korjauskelvoton. Tämä kaikki vain levylämmönvaihtimen vuoksi.

  Normaalisti toimiessaankin levylämmönvaihdinta rasittavat kuumakaasun suuret yli 40 bar paineet. Levylämmönvaihdin joutuu siksikin koville ollakseen rakennettu vain ohuen ohuista levyistä. Levylämmönvaihtimet on kehitetty vesi/vesi-käyttöön, jolloin niitä kuormittavat paineet ovat monta kertaluokkaa pienemmät. Ilmaveslämpöpumppukäyttössä levylämmönvaihdin on riski, jonka realisoituessa koko ilmavesilämpöpumppujärjestelmä tuhoutuu korjauskelvottomaksi. Paras ilmavesilämpöpumppu ei voi olla varustettu levylämmönvaihtimella.

  Atlantic ei ilmavesilämpöpumpuissaan näitä riskejä ota, vaan on kehittänyt ja patentoinut oman ilmavesilämpöpumppu-lämmönvaihtimen jolla ei ole ainuttakaan edellä kerrotuista ongelmista. Siksi laajasta mallistostamme löytyy sinullekin se paras ilmavesilämpöpumppu. Vertaa tekniikkaa!

 • Atlantic International on

  Euroopan suurimpia vesikeskus-lämmityslaitevalmistajia Suomen kattavimmalla ilmavesilämpöpumppu-mallistollaan ja on valinnut ulkoyksikökseen parhaan mahdollisen pohjolan oloihin. Myös varaajat saat meiltä.

 • Näistä kaikista syistä –

  Atlantic on meidän sekä satojen asiakkaidemme mielestä paras ilmavesilämpöpumppu Suomen olosuhteisiin.