Paras ilmavesilämpöpumppu – miksi?

Millainen on paras ilmavesilämpöpumppu?

 • Helppo asennus ja käyttöönottoMiksi Atlantic on paras ilmavesilämpöpumppu

  Atlantic ilmavesilämpöpumppu on tehtaalla rakennettu valmiiksi, eikä laitteen ulkopuolelle tarvita kuin liitokset lämmitys- ja käyttöveteen. Siemens-ohjain on valmiiksi ohjelmoitu. Parilla Easy-Start painalluksella kerrotaan Suomen kielellä kyseinen käyttöympäristö, ja voidaan olla varmoja, että säätö on paras mahdollinen. Asentajan lähdettyä laite jää käyntiin, eikä hänen tarvitse käydä lämpöpumppua uudelleen ruuvailemassa. Myöskään omistajan ei tarvitse alkaa harrastamaan talon lämmitystä laitetta vahtimalla. Sellainen on paras ilmavesilämpöpumppu nykytekniikalla toteutettuna. Luonnollisesti etäkäyttömahdollisuus ilmaisella Android ja iOS  sovelluksella on sisäänrakennettuna.

 • Paras ilma-vesilämpöpumppu ei yski edes kovalla pakkasella

  Atlantic Excellia A.I. ilmavesilämpöpumppujen kompressorissa on erityinen kylmäaineen väliruiskutustoiminto, jolla kovallakin pakkasella ulkoilmasta saadaan suuri määrä lämpöä talteen. Tavallisen ilmavesilämpöpumpun ongelma on, että sen teho putoaa kun pakkanen kiristyy. Juuri silloinhan lämpöä tarvittaisiin enemmän. Atlanticin paras ilmavesilämpöpumppumallisto antaa 90% tehostaan vielä -20 °C, kun tavallisilla ilmavesilämpöpumpuilla tuotto on enää n. 40%. Atlantic lämmittää siis vielä pelkällä lämpöpumpulla, kun muiden sähkövastukset ovat olleet päällä jo kauan. Jotkut valmistajat taas luovuttavat kokonaan, kun pakkanen kiristyy 20 asteeseen, ja sammuttavat kompressorinsa aloittaen suoran sähkölämmityksen varavastuksillaan.

 • Luotettava ilmavesilämpöpumppu sekä suuri valmistaja

  Atlantic Alfea Excellia A.I. on talon päälämmönlähde. Se lämmittää luotettavasti Suomen talvessa. Atlantic ilmavesilämpöpumpputekniikkaa on asennettu Suomeen yli kymmenen vuoden ajan tuhansiin tyytyväisiin koteihin ja kiinteistöihin. Valmistajana Atlantic International on Euroopan suurimpia ja vanhimpia lämmityslaitteiden valmistajia 21 tehtaallaan ja 6 500 työntekijällään. Maahantuojana Atlantic Suomi on vakavarainen 24 vuotias yritys ja sen 30 henkilön ammattitaito on turva sinunkin talosi lämmitysjärjestelmälle. Laitteiden huolto ja varaosien saanti on taattu koko teknisen elinkaaren ajan.

 • Moduloiva varavastus

  Atlantic Excellia A.I. Duo ilmavesilämpöpumppu toimii ja lämmittää jopa -30 °C lämpötilassa eikä sen tarvitse sammuttaa itseään senkään jälkeen. Vaikka Excellian lämmöntuotto on lähes ennallaan vielä -20 °C lämpötilassa, voi paraskin ilmavesilämpöpumppu tarvita sitä kylmemmillä keleillä apuvastusta osittain korvaamaan talon kasvaneita lämpöhäviöitä.
  9 kW apuvastusta ohjataan päälle moduloivasti ainoastaan sen verran ja vain niin kauan kun on kulloinkin tarpeellista auttaa ulkoyksikköä. Vastus on siis portaattomasti 1 – 100 % päällä, eli energiaa säästyy kun ulkoyksiköstä saadaan otettua aina kaikki hyöty hyvällä hyötysuhteella. Tämänkin toiminnon löydät ainoastaan Atlantic Excellia malleista.

 • Ilmavesilämpöpumpun tärkein osa – lämmönvaihdin

  Atlantic on monipuolisiin vesikeskuslämmityslaitteisiin erikoistunut tuotekehittelijä ja valmistaja. Se EI KÄYTÄ Alfea ilmavesilämpöpumpuissaan muiden valmistajien tapaan LEVYLÄMMÖNVAIHDINTA vaan on kehittänyt ja patentoinut erityisen kaksoiskoaksiaalilämmönvaihtimen juurikin ja vain ilmavesilämpöpumppua varten.

  Patentoidulla Atlantic ilmavesilämpöpumppu- lämmönvaihtimella:

  Patentoitu Atlantic lämmönvaihdin
  RST säiliössä oleva kaksoiskoaksiaalivaihdin

  – ei ole tukkeutumisvaaraa
  – ei suurta virtausvastusta
  – ei jäätymisvaaraa
  – täydellinen kuumakaasun lauhtuminen
  – suuri kuumakaasun paineenkesto
  – nerokas patentoitu rakenne, 16 tai 24 l RST-vesitilavuus ja paikka portaattomalle varavastukselle

   

  Lähes kaikki valmistajat käyttävät ilmavesilämpöpumpuissaan samankaltaisia ulkoyksiköitä, joita käytetään tavallisissa ilma-ilma-lämpöpumpuissa. Nämä ottavat kyllä ulkoilmasta lämpöä hyvin talteen, mutta lämpöä ei ilma-vesi-järjestelmässä voida tavallisen ilmalämpöpumpun tavoin puhaltaa huoneilmaan vaan se tulee siirtää talon lämmitysveteen. Tästä tulee nimitys ilma-vesi-lämpöpumppu.
   

  Kun ilmalämpöpumppujen valmistajat haluavat tarjota asiakkailleen myös ilmavesilämpöpumppuja, he käyttävät yleisesti markkinoilla olevia levylämmönvaihtimia lämmön siirtämiseksi lämmitysveteen. Tästä seuraa helposti ongelmia, joista ohessa ilmeisimmät:

  1. Levylämmönvaihdin tukkeutuu – siksi Atlantic Alfeassa ei sellaista ole

  Levylämmönvaihdin koostuu lukuisista ohuista teräslevyistä, joiden välit ovat pienen pienet. Etenkin saneerauskohteissa joiden lämmönjakojärjestelmä esim. patteriverkosto jää ennalleen, on lämmitysvedessä paljon pieniä epäpuhtauksia. Lämmitysveteen muodostuu myös saostumia, jotka tukkivat levylämmönsiirtimen hitaasti, mutta varmasti. Saostumien ehkäisyyn eivät auta edes ns. mutasihdit, koska niiden suodatustiheys ei ole riittävä.
  Levylämmönvaihtimen tukkeutuminen on salakavala ilmiö, jota voi verrata vaikkapa sepelvaltimotautiin. Lämpöpumpun teho laskee hitaasti eikä siihen monestikaan osata kiinnittää huomiota ennen kuin pumppu menee häiriötilaan. Usein vasta pari vuotta aiemmin asennettu ilmavesilämpöpumppu levylämmönvaihtimella on alkanut käydä paljon aiempaa enemmän koska sen lämmön tuotto on laskenut. Laite ei kuitenkaan välttämättä ilmoita häiriöstä tai vikatilasta. Invertterilaite pudottaa tehoaan, koska se ei kykene luovuttamaan ulkoyksikön tuottamaa lämpöä tukkeutuneen levylämmönvaihtimensa kautta. Vaikka ulkoyksikkö käy pitkään ja pienellä teholla, talo ei pysy lämpimänä ja rahaa kuluu energiaa apuvastuksella tuotettaessa.

  2. Levylämmönvaihtimessa on suuri virtausvastus – siksi Atlantic Alfeassa ei sellaista ole

  Edellä kerrotun rakenteensa ja etenkin tukkeutumisensa ansiosta levylämmönsiirtimen virtausvastus rasittaa lämmitysjärjestelmän kiertovesipumppua joka kuluttaa myös enemmän sähköä joutuessaan pumppaamaan patterivettä ahtaan reitin läpi.

  3. Levylämmönvaihtimen jäätymisvaara – siksi Atlantic Alfeassa ei sellaista ole

  Ei auta, vaikka ilmavesilämpöpumpun sisäyksikkö on sijoitettu sisätiloihin, sen jäätymisvaara on ilmeinen ja vakava. Miten se on mahdollista? Pohjolan olosuhteissa toimimaan suunniteltujen ilmavesilämpöpumppujen toiminnalle on ominaista ulkoyksikön höyrystinkennon sulatus. Talvella etenkin nollakeleissä ulkoyksikön kennoon muodostuu helposti huurretta, joka laitteen on aika ajoin sulatettava pois. Sulatus tapahtuu tiheimmillään alle tunnin välein.

  Lämpö, jolla ulkoyksikkö sulatetaan, otetaan talon lämmitysvedestä jonka ilmavesilämpöpumppu on ensin lämmittänyt. Sulatuslämpöenergia siirretään takaperin levylämmönvaihtimen lämmitysvesipuolelta kylmäainepuolelle, josta ulkoyksikön kennolle ohjattava lämpö sulattaa huurteen.

  Sulatuksen aikana kylmäaineen lämpötila levylämmönvaihtimessa voi olla kymmeniä asteita pakkasen puolella. Koska levylämmönvaihtimen sisältämä vesimäärä on sen rakenteesta johtuen erittäin pieni, on selvää että veden pitää virrata nopeasti lämmönvaihtimessa, koska ohuen ohuiden teräslevykalvojen toisella puolella on esim. -25 °C kylmäaine.

  Veden virtaamisessa vaihtimen läpi ei saa tulla pienintäkään katkosta sulatuksen aikana. Edellä mainitut saostumat ja tukkeutumistaipumus eivät tietysti auta asiaa. Mikäli lämmönvaihdin pääsee jäätymään se aiheuttaa ohuiden levykalvojen repeämisen, jonka seurauksena lämmitysvesi ja lämpöpumpun kylmäaine sekoittuvat koko järjestelmään, vesi pääsee kompressoriin ja muihin ulkoyksikön toimilaitteisiin. Tuloksena on täystuho, koko ilmavesilämpöpumppu on korjauskelvoton. Tämä kaikki vain levylämmönvaihtimen vuoksi.

  Normaalisti toimiessaankin levylämmönvaihdinta rasittavat kuumakaasun suuret yli 40 bar paineet. Levylämmönvaihdin joutuu siksikin koville ollakseen rakennettu vain ohuen ohuista levyistä. Levylämmönvaihtimet on kehitetty vesi/vesi-käyttöön, jolloin niitä kuormittavat paineet ovat monta kertaluokkaa pienemmät. Ilmaveslämpöpumppukäyttössä levylämmönvaihdin on riski, jonka realisoituessa koko ilmavesilämpöpumppujärjestelmä tuhoutuu korjauskelvottomaksi. Paras ilmavesilämpöpumppu ei voi olla varustettu levylämmönvaihtimella.

  Atlantic ei ilmavesilämpöpumpuissaan näitä riskejä ota, vaan on kehittänyt ja patentoinut oman ilmavesilämpöpumppu-lämmönvaihtimen jolla ei ole ainuttakaan edellä kerrotuista ongelmista. Siksi laajasta mallistostamme löytyy sinullekin se paras ilmavesilämpöpumppu. Vertaa tekniikkaa!

 • Atlantic International on

  Euroopan suurimpia vesikeskus-lämmityslaitevalmistajia Suomen kattavimmalla ilmavesilämpöpumppu-mallistollaan ja on valinnut ulkoyksikökseen parhaan mahdollisen pohjolan oloihin. Myös varaajat saat meiltä.

 • Näistä kaikista syistä –

  Atlantic on meidän sekä tuhansien asiakkaidemme mielestä paras ilmavesilämpöpumppu Suomen olosuhteisiin.
  Atlantic Suomi tarjoaa ylivoimaisesti laajimman valikoiman eri tekniikoiden lämmitysjärjestelmiä Suomen markkinoilla – kaikki samalta valmistajalta pohjolaan sopivina suomenkielisillä Siemens käyttöliittymillä.