Öljylämmitys uudiskohteeseen

Nurmijärvelle haluttiin uudiskohteeseen mahdollisimman
energiatehokas paketti, jossa tarvittaessa puhti riittää kovemmillakin pakkasilla. Tähän valikoitui Kimeo öljykondenssikattila ja sen rinnalle Atlantic Extensa A.I. ilmavesilämpöpumppu ja Austria Email aurinkovesivaraaja joka täyttyy aurinkoisella säällä aurinkokeräinten lämmittämällä vedellä.

Atlanticin Kimeo -kondenssikattilan vaihtoehtona oli Hybrid Duo Oil öljy-hybridiratkaisu, jossa öljykattila on ilma-vesilämpöpumppuun integroituna, mutta tähän uudiskohteeseen se olisi ollut teholtaan ylimitoitettu.

Kondenssikattilan valintaa puolsi kovan hyötysuhteen lisäksi se, että ratkaisu pelaa suljetulla, yksinkertaisella hormijärjestelmällä eikä vaadi palosuojattua tilaa.

Palosuojattua tilaa ei suljetussa järjestelmässä tarvita, koska käytössä on pääsääntöisesti niin sanottu yhdenkeskeinen putki, jossa savukaasut poistuvat sisäputkessa ja palamisilma kattilan polttimelle otetaan ulkoputkessa.

Lue lisää Lämmöllä-lehdestä 

Aurinkokeräinvaraaja öljylämmityksen kanssa Hybridilämmityskokemuksia ja Atlantic referenssejä hybridilämmitysjärjestelmistä Referenssi öljykondenssikattilalämmityksestä Atlantic Kimeo kondenssikattilalla